Terugkeer naar Gaia gaat van start

Het plaatsje Eext in Drenthe is van 28 augustus tot en met 7 september het toneel van de danstheatervoorstelling Terugkeer naar Gaia. Terugkeer naar Gaia vertelt over het Drenthe van duizenden jaren geleden waarbij gebeurtenissen worden doorgetrokken naar het heden. Een verhaal waarin onze aarde, Gaia en de wijze waarop wij met haar omgaan centraal staan.

Gebeurtenissen uit het verleden met actuele thema’s

Het verhaal wordt verteld aan de hand van een jongen die worstelt met levensvragen na de scheiding van zijn ouders. Geke Hoogstins, bedenker van het verhaal en productieleider: “Begeleid door de Oudgriekse ontdekkingsreiziger Pytheas reist de jongen Hylko door de menselijke evolutie en beseft hij dat mensen een deel van een groter geheel zijn. Hij komt er achter dat de mensheid er in slaagt in honderd jaar tijd te verstieren wat zich in miljoenen jaren heeft opgebouwd.” Duurzaamheid, verbinding, kind en kansen voor de toekomst zijn de essentiële en zeer actuele thema’s die als rode draad door de voorstelling heen lopen.

Grote productie

In totaal werken 200 mensen mee aan de productie. Terugkeer naar Gaia is het vervolg op de megaproductie Walkyre Echo’s in 2011, die met 4.000 bezoekers in 4 dagen een groot succes was.
Terugkeer naar Gaia is de tweede danstheaterproductie van de Stichting Walkyre Echo’s. Een
belevingstheater met dansscènes en technische effecten die de toeschouwer meenemen
in ijstijden en de elementen die Gaia vertegenwoordigd. Tijdens de voorstellingenreeks wordt tevens ook geld ingezameld voor War Child.

Dansers van hoog professioneel niveau

Dansers van hoog professioneel niveau zullen het landschap tot leven brengen. Veel van de dansers zijn afgestudeerd aan dansacademies of zitten in hun laatste jaar. Danser en choreograaf Selmar Jurian is verantwoordelijk voor de choreografieën en heeft de audities afgenomen.
Voor meer informatie over deze voorstelling en informatie over de verkooppunten van de kaarten ga je naar de website.