Shaker geeft les tijdens DREAMschool © YouTube

Shaker geeft les tijdens DREAMschool

Nicolas Singer, beter bekend als de hiphopdanser Shaker, zal vanaf 18 januari 2017 te zien zijn in het nieuwe televisieprogramma DREAMschool. Tijdens de afleveringen proberen bekende Nederlanders zestien schoolverlaters opnieuw te inspireren. 

De hiphopper Shaker zal vanaf de tweede aflevering te zien zijn als dansdocent. Door les te geven in hun passies en specialisaties proberen de bekende Nederlanders de jongeren te stimuleren om zichzelf te ontwikkelen.

Danser Shaker helpt schoolverlaters

Shaker noemt zijn ervaring met DREAMschool “intensief en heel indrukwekkend”. Shaker gaf de schoolverlaters dansles. De danser heeft zelf ook vroegtijdig school verlaten. Toch was het voor Shaker niet gemakkelijk om les te geven aan de jongeren. “Ik heb ook veel kattenkwaad uitgehaald. Maar om te zien dat mijn leeftijdsgenoten zoveel dingen hebben meegemaakt en waar zij allemaal mee in de knoop zitten. Dat kan ik niet in één adem uitleggen,” vertelt de danser op radiozender FunX. 

Wereldwijs succes DREAMschool

Het originele format van DREAMschool was een wereldwijs succes. Chefkok Jamie Oliver wilde de problematiek rondom vroegtijdige schoolverlaters aanpakken. Daarom startte hij in 2011 met het concept DREAMschool. Oliver was vroeger zelf ook een ‘drop out’ waardoor hij de groep jongeren beter begreep en kon begeleiden.

Na een Zuid-Afrikaanse en Amerikaanse versie, is het nu de beurt naar Nederland. Verschillende bekende Nederlanders begeleiden de schoolverlaters. Zo krijgen de leerlingen les van onder andere Lange Frans in muziek, Maarten van Rossum in geschiedenis en Peter R. de Vries in criminologie.

DREAMschool opgedragen aan overleden leerling

De 19-jarige Donilio is een van de deelnemende jongeren in DREAMschool. Op de nacht van 9 op 10 januari 2017 is de jongen onverwachts in zijn slaap overleden. “Om Donilio te herdenken is de eerste aflevering op 11 januari 2017 begonnen met een eerbetoon. In goed overleg met de familie is besloten om de serie uit te zenden in zijn oorspronkelijke vorm, met daarin ook de rol van Donilio zoals deze was,” geeft omroep NTR via hun website aan.

DREAMschool met daarin hiphopper Shaker wordt elke woensdag om 21:30 uitgezonden op NPO3.