Some TING! Special. © Scapino Ballet

Scapino Ballet krijgt jubileumboek

Ter ere van het 70-jarig bestaan van het Scapino Ballet hebben tekstschrijver Maartje Santema en fotograaf Nienke Elenbaas een boek gemaakt over het bijzondere karakter van dit dansgezelschap. Het eerste exemplaar van Some Ting! Special wordt op 9 september 2016 uitgereikt.

Het Engelstalige boek Some TING! Special biedt door middel van indrukwekkende kleurenfoto’s op groot formaat en met begeleidende teksten en interviews een kijkje achter de schermen van het Scapino Ballet. Als lezer ga je op bezoek bij de dansers thuis en ervaar je hoe het is in de studio en op het podium. Ook geeft het een beeld van voorstellingen, repetities en de totstandkoming van de choreografieën. Er wordt aandacht besteed aan alle betrokkenen van het Scapino Ballet: zo spelen de mensen van kostuums en techniek en geluid ook een rol.

Kennismaken met eerlijke en sterke karakters

Wat het boek uniek maakt is dat het sterke karakter van het gezelschap en de passie voor dansen eruit springt. Door middel van het boek voelt men zich verbonden met het Scapino Ballet, dat toegankelijk, vriendelijk en continu in ontwikkeling is. Daarbij staat centraal dat het Scapino Ballet een plek is waar mensen gewaardeerd en gerespecteerd worden en waar iedereen zichzelf kan zijn. Doordat de dansers en geïnterviewden zich open en eerlijk opstellen, kan de lezer echt met hen kennismaken.

 

Maartje Santema (tekst) en Nienke Elenbaas (fotografie) - Some TING! Special.

Trichis Publishing | ISBN/EAN: 978 949 207 76 60

Koop ’m vanaf september voor € 24,95 in de lokale boekhandel of bestel hem hier.

 

Bron: Scapino Ballet

Meer inspiratie