Reis mee naar het eiland waar alles danst!

Dansvoorstelling Eiland (8+) gaat over twee dansers uit verschillende werelden.Eiland (8+), een voorstelling waarin twee dansers uit verschillende werelden elkaar ontmoeten. Zij komt uit Nederland, het land van de ongekende mogelijkheden. Waar de etalages je de winkel in lokken, alles te koop is en reizen een hobby is. Hij is van Cuba, waar alles wat kan drijven verboden is. Waar je elke dag hetzelfde eet, waar je alles deelt en nooit iets echt van jou is. Hoe is het om daar op te groeien waar de zon altijd schijnt, het strand hagelwit is en keuzestress niet bestaat. Omdat er niets te kiezen valt.

Eiland wordt gedanst door Isvel Bello (Cuba) en Jenia Kasatkina (Nederland). De voorstelling is een danstechnische en inhoudelijke ontmoeting tussen Cuba en Nederland. Choreograaf Relinde Moors is zelf vaak naar Cuba geweest en heeft daar veel gedanst (moderne dans bij de Danza Contemporanéa de Cuba, Cubaanse Folklore zoals son, salsa, mambo en Afro Cubaanse dansen). In december 2012 was zij in Havana om een danser te vinden voor Eiland, waardoor ze op Isvel Bello kwam.

Eiland gaat op 9 oktober om 15:00 uur in première in Theater de Meervaart. Zie voor meer info de website van Danstheater Adentro. Bekijk ook de trailer van dansvoorstelling Eiland.

Crowdfunding

Twee jaar geleden maakte choreograaf Relinde Moors in samenwerking met Danstheater Adentro de voorstelling DOORNROOS. Het was het eerste dansgezelschap dat de financiering mede met crowdfunding (via Voordekunst) had gerealiseerd. DOORNROOS is na de première nog zestig keer opgevoerd.