Pierre Bokma en Gijs Scholten van Aschat voor het eerst sinds 11 jaar weer samen op het podium

Bestel kaartjes voor de voorstelling en ontvang een jaar lang het nieuwe Scènes!Ingezonden mededeling. Voor het eerst sinds 2002 (Cloaca) zijn de twee beste acteurs van Nederland weer samen op het podium te zien.

Op zondagmiddag 8 september spelen Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma ter gelegenheid van de officiële lancering van het gloednieuwe theatertijdschrift Scènes hun favoriete fragmenten uit de stukken van Shakespeare. Een unieke middag, want deze voorstelling is slechts eenmaal in het theater te zien.

Over het spelen van Shakespeares teksten zijn boekenkasten vol geschreven. Maar is het niet veel aantrekkelijker om de verschillende speelwijzen op het podium te zien? Scholten van Aschat en Bokma kennen de helft van de 37 toneelstukken van Shakespeare uit hun hoofd. Op een luchtige en zeer aansprekende manier laten zij zien hoe je deze prachtige teksten kunt spelen. Je ziet scènes uit onder meer Richard III, Romeo en Julia, Othello en Hamlet. Als je dat wil, spelen de acteurs een scène opnieuw, maar dan totaal anders.

Gijs Scholten van Aschat. Foto door Janita SassenEenmalige voorstelling

Deze eenmalige voorstelling vindt plaats ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe theatertijdschrift Scènes op zondag 8 september 16.00 u., in de Stadsschouwburg Amsterdam. Gijs Scholten van Aschat is vanaf het prille begin betrokken bij Scènes. Vanaf nummer 2 heeft hij zijn eigen column.

Pierre Bokma. Foto door Koen BroosWie een kaartje koopt, krijgt meteen gratis een jaar lang een abonnement op Scènes! Kaartverkoop aan de kassa van de Stadsschouwburg Amsterdam of via www.SSBA.nl. Woon je met z'n tweeën op één adres, dan krijg je met je plaatsbewijzen een kaart waarmee je iemand een jaarabonnement op Scènes cadeau kunt doen.

Mis deze voorstelling niet, bestel nu je kaarten.