Paasactie Scapino Ballet Rotterdam: Find the Pearl

Scapino Ballet Rotterdam. Find teh PearlTijdens het komende paasweekend van 18 tot en met 20 april sluit Scapino Ballet Rotterdam de succestournee af van Pearl af met de drie allerlaatste voorstellingen. Wervelende dans, barokkostuums en live muziek van Vivaldi maakten van Pearl een ware hit met uitverkochte voorstellingen door het hele land. Ter afsluiting van de tournee houdt Scapino voor het Rotterdamse publiek een speciale paasactie: Find the Pearl

Find the Pearl

Tot aan het paasweekend staat elke week een danseres een uur in haar opvallende Pearl-kostuum op bekende plekken in Rotterdam. Via Facebook en Twitter geeft Scapino haar volgers hints waar ze de danseres kunnen vinden. Degene die een foto van haar maakt, op Facebook of Twitter zet en daarin Scapino tagt maakt kans op twee vrijkaarten voor Pearl in het paasweekend. Onder de winnaars worden elke keer drie maal twee vrijkaarten verloot. 

Om de actie te promoten heeft Scapino foto’s gemaakt van twee danseressen op diverse plekken in de stad, zoals op de Euromast, de Erasmusbrug, Schmidt Zeevis Rotterdam, Coolsingel en Dudok.

Pearl van Ed Wubbe

De dansvoorstelling Pearl van choreograaf Ed Wubbe ging in februari 2012 in première in de Rotterdamse Schouwburg. Vanwege Ed Wubbes liefde voor de Barokmuziek en Scapino’s traditie van samenwerking met muziekemsembles, werkte Wubbe voor deze voorstelling samen met het befaamde Combattimento Consort. Pearl ademt de rijke, theatrale sfeer van de Barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Romantiek, pracht en praal, verleiding maar ook decadentie en verval zijn de elementen waarmee Wubbe en zijn volledige groep dansers Pearl tot leven laten komen.