Oproep voor deelname aan het 18e contemporary Dance Festival Cyprus

In 2015 zal het ministerie van Onderwijs en Cultuur in Cyprus het jaarlijkseContemporary Dance Festival organiseren voor de 18e keer. De visie van het festival is het samenbrengen van mensen door middel van deze vorm van kunst. Ongeveer twaalf landen zullen deelnemen en het ministerie roept alle Europese ambassades in Cyprus op een dansgroep uit hun land in te dienen.
De ambassade is op zoek naar een groep van 4-7 dansers die een optreden in het Rialto Theater in Limassol te Cyprus kunnen geven in de periode van juni 2015.

De presentaties

De duur van de prestaties is ongeveer 60 minuten, of bijvoorbeeld drie korte stukken van 20 minuten. De technische en electrische apparatuur wordt geleverd door het Rialto Theater. De dansgroepen die het meest opvallen worden uitgenodigd voor een tweede optreden in Nicosia. De publiciteit en promotie wordt georganiseerd door het Ministerie dus het enige waar de dansgroep voor zorgt is een eigentijds dansstuk!

Deelname

De inzendingen uit alle landen worden beoordeeld door een selectiecommissie en de uiteindelijke beslissing wordt bekend gemaakt aan het eind van december 2014.
Om mee te doen moet je het volgende opsturen:

  •  Youtube link met je prestatie (of een gedeelte ervan)
  • Je voorgestelde gedetailleerde begroting
  • Een korte biografie van de choreograaf
  • Details van het contactpersoon
  • Aantal personen die deelnemen

De bovenstaande informatie moet binnen zijn op 6 november 2014 bij Ingrid Christodoulou-Bouwmeester, de officier van pers en culturele relaties bij de ambasade van Nederland in Nicosia te Cyprus. Voor meer informatie en inschrijving kan je een mail sturen naar ingrid. christodoulou@minbuza.nl