Opening Rotterdam Centraal al dansend gevierd

Officiele opening station Rotterdam CentraalOp live muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest met als decor de videokunst van Mothership verzorgen de dansers van Conny Jansen Danst voor alle Rotterdammers én verschillende hooggeplaatste gasten, waaronder majesteit Willem Alexander, vandaag de feestelijke opening van station Rotterdam Centraal. De opening wordt een bijzondere gebeurtenis met een kunstzinnig Rotterdams karakter. In de dagen rondom de opening is er van alles te doen op en rond het station.

Kunstzinnige opening station Rotterdam Centraal

Vandaag wordt na een jarenlange verbouwing het nieuwe station Rotterdam Centraal officieel geopend. Voor de opening van het Rotterdam Centraal Station presenteert Mothership een videokunstwerk, geïnspireerd door Rotterdam, Rotterdam CS en de reiziger. Een blazers- en slagwerkensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt bij de officiële openingsceremonie onder andere een openingsfanfare en de bekende Bolero van Ravel. In samenwerking met het orkest maakt Conny Janssen Danst een ballet op muziek van Bach en Ravel.

De officiële opening begint vandaag op donderdag 13 maart om 13.15 uur. Bezoek het station tot en met 16 maart voor het meerdaagse feest met Rotterdamse muziek, dans, topsporters, acteurs en verrassingen op diverse plekken in de stad.

Conny Janssen Danst op locatie

Met de succesvolle locatievoorstellingen op het netvlies, klopte de organisatie van Rotterdam Centraal bij Conny Janssen Danst aan voor de invulling van het dansprogramma van de openingsceremonie. Conny Janssen is specialist in het creëren van voorstellingen op onverwachte locaties: van kerk tot fabriekshal, van tramremise tot parkeergarage. Op 13 maart 2014 wordt ook het nieuwe Rotterdam Centraal aan dat lijstje toegevoegd.

Na deze bijzondere opening maakt het gezelschap zich op voor een reeks locatievoorstellingen in de Rotterdamse haven. In juni en juli 2014 verandert Conny Janssen Danst de Onderzeebootloods op het voormalige RDM terrein in een culturele ontmoetingsplaats waar ruimte is voor dans, live muziek van Sinfonia Rotterdam, culinaire hoogstandjes en meer.