Sfeer Uitmarkt 2013. © NTR

NTR op de Uitmarkt 2016

De NTR is live aanwezig op de Uitmarkt in Amsterdam met een vooruitblik op de hoogtepunten van het komend cultureel seizoen. Met muziek, dans, theater, cabaret, aanstormend talent en heel veel fragmenten uit nieuwe voorstellingen. De presentatie is in handen van Jörgen Raymann, Winfried Baijens, Dieuwertje Blok en Maurice Lede. Lees hieronder wat er te zien is op het gebied van dans.

Uitmarkt 2016: De Opening

vrijdag 26 augustus, 21.10 – 21.55 uur op NPO 2

Op vrijdag presenteert Jörgen Raymann - live vanaf het Museumplein -  het openingsprogramma. In een opwindende mix van cabaret en muziekoptredens is ook dans vertegendwoordigt: Cirque Éloize, een verbluffend, veelgeprezen internationaal circusspektakel met topacrobatiek, urban dance en hightech videoprojecties. En het Scapino Ballet Rotterdam viert zijn 70-jarige jubileum met een spectaculaire mix van dans, acrobatiek en live muziek van de Nits.

Podium on Tour op de Uitmarkt

zondag 28 augustus, 19.30 - 20.10 uur op NPO 2

De laatste uitzending van Podium on Tour staat geheel in het teken van de Uitmarkt. Centrale gast is Karin Bloemen. Zij praat op de Uitmarkt met Dieuwertje Blok. Samen nemen de dames het komende theaterseizoen door. Van klassieke muziek tot pop en van streetdance tot cabaret. Met onder andere streetdance van Marco Gerris.

NPO Cultura

zaterdag 27 augustus, 14.30 - 15.30 uur op www.npo.nl/cultura

Op zaterdag 27 augustus blikt de NTR in een live talkshow op NPO Cultura, gepresenteerd door Winfried Baijens, vooruit naar het culturele seizoen. Wegens het 70-jarig jubileum van het Scapino Ballet schuift danser Bonnie Doets aan.

zondag 28 augustus, 15.00-16.00 uur op www.npo.nl/cultura

Op zondag 28 augustus zet de NTR NPO Cultura volledig in het teken van de Uitmarkt. Presentator Maurice Lede (Het Klokhuis) bezoekt vele voorstellingen en optredens, interviewt makers en artiesten en geeft een sfeerbeeld van het festival.

Voor meer informatie, zie ntr.nl/uitmarkt.