Bron: HBO - Flesh and Bone

Nieuwe balletserie 'Flesh and Bone' van start

Balletliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een nieuwe balletserie. Flesh and Bone gaat op 9 november 2015 in première bij HBO. In acht afleveringen volg je het leven van ballerina Claire Robbins, die zich een weg vecht door de harde balletwereld in New York. De acht afleveringen komen in één keer online.

Sarah Hay speelt de hoofdrol van Claire Robbins. Deze danseres met emotionele problemen vertrekt van huis om auditie te doen. Wanneer de danscoach Paul Grayson (Ben Daniels) haar een plekje geeft in zijn nieuwe choreografie belandt ze al snel in de keiharde balletwereld van New York.

Van danseres tot actrice

Hay was eerder te zien in de film Black Swan, waarin ze een rol in het corps de ballet vervulde. Op achtjarige leeftijd begon ze haar ballettraining bij the School of American Ballet. Hay danst momenteel als soliste bij het Semper Oper Ballett in Duitsland. Ook veel van de andere acteurs zijn afkomstig uit de balletwereld. Zo danst actrice Raychel Diane Weiner momenteel bij het Post:Ballet in San Francisco, waar ze afgelopen jaar een Isadora Duncan Award in ontvangst mocht nemen voor haar prestaties. Ook Kurt Froman (Center Stage, Black Swan) en Emily Tyra (Boston Ballet, Broadway) zullen een rol spelen in de serie.

Flesh and Bone is geschreven en geproduceerd door Moire Walley-Beckett, die ook meewerkte succesvolle serie Breaking Bad. De afleveringen van Flesh and Bone zijn vanaf 9 november te bekijken via de online streamingdienst HBO GO en via HBO On Demand. Begin 2016 wordt de serie herhaald op de tv-kanalen van HBO.