Nieuw werk choreografen in New Moves 2014

In New Moves 2014 worden dansers uitgedaagd eigen choreografieën te maken. Op dit moment werken zes dansers van Het Nationale Ballet en een externe choreograaf aan nieuwe dansstukken, waarvan ze het resultaat op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari in het Amsterdamse Muziektheater presenteren.

Choreografen stimuleren

In de jaren ‘70 was Het Nationale Ballet het eerste Nederlandse dansgezelschap dat zijn dansers de kans gaf hun talenten als choreograaf te ontdekken. Voor Het Nationale Ballet is het ontdekken en stimuleren van jong choreografisch talent een essentiële taak. Daarom blies artistiek directeur Ted Brandsen in 2003 de choreografieworkshop nieuw leven in.

Dansers Het Nationale Ballet

Tijdens New Moves 2014 maakt Het Nationale Ballet gebruik van hun variatie aan dansers, afkomstig uit onder andere de Verenigde Staten, Brazilië en Duitsland. Bastiaan Stoop, Miles Pertl, Matthew Pawlicki-Sinclair en Wolfgang Tietze behoren allemaal tot het corps de ballet. Bruno De Rocha Pereira danst coryphée en Milena Sidorova danst Grand Sujet. Ook werkt er een externe choreograaf mee aan New Moves 2014, namelijk de Italiaanse Marika Vanuzzi.

Informatie

New Moves geeft drie dansvoorstellingen op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari, waarvan er twee al zijn uitverkocht. Er zijn nog kaarten te krijgen voor zaterdag 8 februari om 16:30 uur. Je kan bestellen via het Muziektheater of via de website van Het Nationale Ballet.

Deze pagina op Dans Magazine biedt meer informatie over Ted Brandsen.