Nationale Ballet David Laport

Nationale Ballet en Fashionweek Amsterdam

Het Nationale Ballet en De Nationale Opera presenteren in samenwerking met Fashionweek Amsterdam twee events tijdens 10 Days Downtown. Dit is een evenement dat tien dagen duurt en waarin kunst, cultuur, dans, theater, muziek en mode samenkomen. Het Nationale Ballet werkt samen met modeontwerper David Laport, filmmaker Mathieu Gremillet en choreograaf Juanjo Arques. De Nationale Opera werkt samen met modeontwerpster Zyanya Keizer. 10 Days Downtown is te zien van 16 tot en met 25 januari.

Fashion & Ballet

Op zaterdag 24 januari presenteert ontwerper David Laport in samenwerking met filmmaker Mathieu Gremillet en Het Nationale Ballet zijn Spring/Summer collectie 2015 tijdens het event Fashion & Ballet in de Koepelkerk in Amsterdam. De inspiratie voor de collectie van Laport komt voort uit zijn fascinatie voor de insectenwereld. Filmmaker Mathieu Gremillet creëerde samen met choreograaf Juanjo Arques en twee danseressen van Het Nationale Ballet een korte film & performance waarin de collectie en dans samenkomen.

David Laport: “Dans geeft de mogelijkheid om het gevoel van beweging en expressie die in mijn ontwerpen altijd een belangrijke rol spelen nog zichtbaarder te maken. De beweging in dans zie ik bijna als een verlengstuk van de ontwerpen en brengt de kleding tot leven en de dansers geven een nieuwe benadering aan het ontwerpen.”

Zalando presents 10 Days Downtown

Gedurende het jaar organiseert FashionWeek Nederland openbare events onder de titel Downtown. Dit platfom brengt kunst, cultuur, dans, theater, muziek en mode samen. Door middel van Downtown maakt FashionWeek mode toegankelijker voor een breed publiek, ‘from the catwalk to the sidewalk’. 

Deze editie van Zalando is onderdeel van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en bestaat uit tien events gedurende tien dagen op tien verschillende locaties. 

Meer inspiratie