MBO Theaterschool is officieel een topopleiding

MBO Theaterschool is officieel een topopleiding

De opleiding Artiest van de MBO Theaterschool is in de landelijke Keuzegids MBO 2017 verkozen tot topopleiding van Nederland. De opleiding Artiest van de MBO Theaterschool heeft het succes grotendeels te danken aan de vele persoonlijke aandacht en betrokkenheid van de docenten.

Tijdens deze driejarige opleiding, die een samenwerkingsverband van het Albeda College en Hofplein Rotterdam is, ontwikkelen de studenten een sterke basis als acteur en leren zij zelf te werken als theatermaker. Hierin worden zij begeleid door professionals uit de acteerwereld.

Succesfactoren opleiding Artiest

Haar succes heeft de opleiding Artiest te danken aan betrokken docenten. Deze docenten staan met beide benen in het werkveld en hebben zich daar ook bewezen. Tevens is er veel persoonlijke aandacht voor studieloopbaanontwikkeling. De opleiding kent bijzondere samenwerkingsprojecten met andere kunstinstellingen, zoals de Toneelacademie Maastricht en Maas Theater en Dans.

Passie voor dans en theater als kenmerk

Verder maken de studenten van de opleiding Artiest kennis met het reilen en zeilen van een theaterbedrijf. Dit gebeurt binnen het eigen theatergezelschap van de MBO Theaterschool: TG Vers Vlees. Samen met studenten van de andere twee opleidingen van de MBO Theaterschool, Theatertechniek en Theatervormgeving, maken de studenten samen met een professionele theatermaker eigen producties. De passie van de studenten voor theater en de motivatie en gedrevenheid om het beste uit henzelf te halen zijn kenmerkend voor deze opleiding.

“Ik ben extreem trots op onze opleiding, docenten en studenten. We werken met onze studenten aan een optimale voorbereiding op de hbo-kunstvakopleidingen en het werkveld. Het is fantastisch om te zien hoe succesvol onze studenten daarin zijn en deze erkenning hoort daar bij,” vertelt Onderwijsleider Debbie van Dishoeck.

Keuzegids MBO en topopleidingen

De Keuzegids MBO 2017 bevat per vakgebied een overzicht van opleidingen, arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. De gids is een soort consumentengids voor aankomende studenten, decanen en ouders. Behalve de vergelijking tussen vakgebieden biedt de keuzegids ook veel informatie over afzonderlijke opleidingen. Per vakgebied worden alle opleidingen beschreven en is er een ranglijst waarin de kwaliteit van de scholen wordt beoordeeld. In totaal leidt dat tot bijna 1400 oordelen over scholen per vakgebied. De oordelen zijn gebaseerd op de landelijke tevredenheidsenquête in het mbo (de JOB-Monitor) en op cijfers over studiesucces. Scholen kunnen in elke ranglijst van de gids een totaalscore tussen 15 en 100 punten halen. Heeft een school in eenvakgebied een totaalscore van 75 punten of meer, dan mag ze haar opleidingen in dat vak 'topopleiding' noemen.