Dansgroep © Pixabay

Maak kans op steun voor jouw dansproject

De Vereniging van Dansers in Nederland (VDN) geeft financiële steun aan creatieve initiatieven voor de danswereld. De VDN wordt momenteel na 10 jaar actief te zijn geweest in de danswereld, opgeheven. De ledenvergadering heeft ervoor gekozen om het overgebleven kapitaal aan projecten binnen de danswereld te besteden.

Daarom roept de VDN alle dansers, dansmakers, dansorganisaties en andere creatievelingen op om een projectvoorstel in te sturen. De beste voorstellen zal de VDN selecteren en financiële steun bieden om realisatie mogelijk te maken.

Oproep voor dansprojecten

In het totaal heeft de VDN 10.000 euro te verdelen. De ingediende projecten kunnen op zowel bestuurlijk niveau zijn als in de danswereld zelf. Denk aan evenementen, voorstellingen en workshops. Maar ook de ontwikkeling nieuwe diensten voor dansers en democratisering in de danswereld.

Daarnaast moeten de ingediende dansprojecten in lijn zijn met het gedachtengoed van de VDN. Projecten moeten dus gericht zijn op het bevorderen van dans en/of de danssport in Nederland en dansers moeten een actieve rol krijgen in het project.

Het dansproject moet plaats vinden in 2017 en/of de eerste helft van 2018 en gericht zijn op een publiek van minimaal honderd personen.

Jouw dansproject opgeven

Heb je een origineel idee voor een dansproject? Die kan je vanaf nu insturen bij de VDN via de aanmeldingstoolkit op deze site. Het formulier kan met pitch en omschrijvingen worden opgestuurd naar vdn@dansers.net.

De deadline voor de voorstellen ligt op 8 januari 2017.