Lonneke van Leth na 2,5 jaar weer terug op podium

Vanavond, te weten 22 april, zal Lonneke van Leth, na 2,5 jaar er tussenuit te zijn geweest, weer op de planken staan in Zaal 2 van Theater aan het Spui. Hier presenteert Van Leth de in 2008 gecreëerde solo Nachtnet, maar nu in een nieuw jasje en niet meer alleen. Dit keer samen met mime speler Reinier Schimmel.

Dansvoorstelling Nachtnet

In Nederland verstaat men onder nachtnet: enkele lijnen waar 's nachts treinen rijden. De nachttreinen in Nederland zijn geen slaaptreinen. De reistijden zijn daarvoor te kort. De 45 minuten durende dansvoorstelling Nachtnet gaat over een vrouw die, door eigen toe doen, de trein laat in de avond mist. Door mede deze misstap zal ze nog veel meer te verduren krijgen. In dans en mime wordt dit verhaal verteld.

Dans en mime in humoristisch tintje

Nachtnet is eerder opgevoerd in 2008 en nu is deze voorstelling te zien in een andere geactualiseerde benadering van het gegeven. "Ik vind het interessant om nieuwe vormen te creëren om een verhaal zonder tekst te vertellen en binnen dat kader een balans te vinden tussen mime en dans waarmee mijn werk zich duidt", aldus Lonneke van Leth. Deze Nachtnet heeft, zoals we gewend zijn van haar een humoristisch tintje met een twist en de nodige hilariteit die voortvloeit uit het feest der herkenning.

Dansvoorstelling Nachtnet is alleen woensdag 22 en donderdag 23 april te zien in Theater aan het Spui. Ga voor kaartverkoop naar de website van Theater aan het Spui.