NIDO/Rizoma - work process, © Moon Saris en Juliette Frederiks

Laatste loodjes voor crowdfunding verjaardag Oerol

Met nog een paar dagen op de teller is het doelbedrag van de crowdfunding campagne van Oerol bijna bereikt. Het festival hoopt de komende twee dagen de laatste 10 procent op te halen voor haar jubileumvoorstelling NIDO/Rizoma. “Als nog zo’n 240 mensen tien euro doneren, is de campagne geslaagd,” aldus algemeen directeur Marelie van Rongen. De campagne is nog tot en met 1 juni te steunen.

Oerol is eind april een crowdfunding campagne gestart voor de dansvoorstelling NIDO/Rizoma, van de Spaans-Israëlische choreograaf Sharon Fridman. Het festival hoopt hiermee het laatste stukje van de financiering van de wereldpremière rond te krijgen. NIDO/Rizoma is de jubileumvoorstelling voor de 35e verjaardag van het festival.  

Het is een lang gekoesterde wens van Oerol om de bijzondere voorstelling op het festival te tonen. Na uitvoeringen in Parijs en Madrid, zal NIDO/Rizoma 2016 gedanst worden op Arjens Duin, bij zonsopkomst! Een internationaal gezelschap van vijftig getrainde en niet-professionele dansers neemt deel aan het project. Zij reisden vorige week al af naar Terschelling om de voorstelling op locatie te creëren. Fridman was in 2014 als te zien op Oerol met Free Fall (Caida Libre), op het strand van West aan Zee.

NIDO/Rizoma - work process, © Moon Saris en Juliette Frederiks

NIDO/Rizoma 2016: uniek en alleen op Oerol

“Dit is zo’n typische voorstelling die je alleen op Oerol kunt meemaken,” onderstreept Van Rongen. “NIDO/Rizoma 2016 is een uniek, ambitieus en omvangrijk project. Dit project is op vele manieren anders dan andere Oerolprojecten. Het ontwikkelt zich op de locatie zelf en de deelnemers hebben grote invloed op die ontwikkeling. Het momentum, bij zonsopkomst, is bovendien uniek. Als donateur draag je er aan bij dat er een Oerolervaring ontstaat die voor velen altijd op het netvlies zal blijven staan. Een project op deze schaal en met deze bijzondere elementen is financieel voor een festival als Oerol in principe onhaalbaar. Met de steun van heel veel donateurs hopen we het mede mogelijk te maken.”

Meedoen met dit verjaardagscadeau voor Oerol kan tot en met 1 juni via voordekunst.nl/oerol.