Shadows Remain Silent

Julidans trapt af met Kick-off

Dit jaar bestaat Julidans 25 jaar, dat verdient een mooi programma waar op het moment hard aan wordt gewerkt. Binnenkort wordt dit programma bekend gemaakt en gaan de eerste voorstellingen in de voorverkoop. Vooraf, op 21 april, vindt een Kick-Off plaats waarna de het Noorse dansgezelschap Carte Blanche te zien is met de dansvoorstelling Shadows Remain Silent.

Kick-Off Julidans

Op 21 april trapt Julidans af met een Kick-Off. Na een geslaagde editie van vorige jaar is er ook dit jaar een Kick-Off. Om zes uur geeft Julidans een voorproefje van het aankomende festival, van de voorstellingen, de choreografen en de gezelschappen. Aansluitend hierop is de dansvoorstelling Shadows Remain Silent van de Iraans-Noorse choreograaf Hooman Sharifi door Carte Blanche – Norwegian National Company of Contemporary Dance te zien. Het werk van Shrifi gaat expliciet over politieke en maatschappelijke onderwerpen. Shadows remain silent gaat over sociale dynamiek en de plaats van het individu in het collectief.

 
Dansfestival Julidans
 

Julidans is een Dansfestival dat sinds 1991 elke zomer georganiseerd wordt in de Stadsschouwburg Amsterdam. Julidans begon vanuit het idee om in de “lege” zomermaanden niet-taalgebonden voorstellingen te programmeren. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een toonaangevend dansevenement met voorstellingen uit binnen- en buitenland.

Voor informatie klik hier.