Jack Barlow in de Notenkraker

Jongen met syndroom van Down straalt in de Notenkraker

De zevenjarige Jack Barlow uit Ohio bewijst dat downsyndroom hem niet van dromen en dansplezier weerhoudt. Zo is hij de eerste danser met het syndroom van Down in de Notenkraker van The Cincinnati Ballet. Op 14 december 2016 trad Jack voor het eerst met het balletgezelschap op als feestgast. 

De kleine Jack neemt al vier jaar deel aan het Ballet Moves programma. Deze welzijnsbevordering is een samenwerking tussen het Cincinnati Ballet en het Cincinnati kinderziekenhuis voor kinderen met het syndroom van Down en hersenverlammingen.

Dansen in de Notenkraker na vier jaar balletles

Jack volgt nu al vier jaar de balletlessen van het Ballet Moves programma.  Bij Ballet Moves is er naast een dansdocent ook een therapeut aanwezig. Samen zorgen ze ervoor dat de balletles volledig aansluit op de zorgbehoevende kinderen.

In die vier jaar groeide Jack zijn passie voor ballet. Hij werd zo enthousiast dat zijn moeder tegen een medewerker van het Cincinnati Ballet grapte, dat ze naar Rusland ging verhuizen voor zijn ballettraining. De medewerksters reageerde daarop met de vraag: ‘Misschien moet hij meedansen in de Notenkraker?’

Dansen in de Notenkraker

De dansrepetities begonnen voor Jack thuis met zijn moeder. Vervolgens mocht hij met het balletgezelschap de repetitieruimte in. Jack mag uiteindelijk vier keer op het podium stralen als gast in de feestscène van de Notenkraker