Foto: Anna van Kooij - Tweetakt/Kaap

Jeugdtheaterfestival Kaap gaat op in grote zus Tweetakt Festival

Het jeugdtheaterfestival Kaap gaat definitief op in het Utrechtse Tweetakt Festival. De afgelopen twee jaar brachten beide organisaties één groot podiumkunstenfestival onder de naam Tweetakt/Kaap. Vanaf 2016 gaat de organisatie verder onder de naam Tweetakt. Tweetakt biedt elk jaar in april en mei een programma bestaande uit muziek, theater, kunst en dans voor alle leeftijden.

De oude festivallocatie van Kaap blijft voorlopig gehandhaafd. Van 1 april tot en met 17 april 2016 strijkt het festival neer in de Utrechtse binnenstad. Van 9 april tot en met 29 mei 2016 zal het festival in de weekenden plaatsvinden op Fort Ruigenhoek, net buiten Utrecht. Tweetakt brengt meer dan honderd theater- en dansvoorstellingen, zowel voor studenten en volwassenen als voor kinderen en jongeren.

Fort Ruigenhoek en de Utrechtse binnenstad

Tot 2013 waren Kaap en Tweetakt twee afzonderlijke festivals. Kaap bracht haar festival jaarlijks op Fort Ruigenhoek, terwijl Tweetakt de Utrechtse binnenstad onveilig maakte. Het programma voor 2016 wordt in januari bekendgemaakt.

Meer inspiratie