Isabella Boylston in Hollywoodfilm © Instagram

Isabella Boylston in Hollywoodfilm

Ballerina Isabella Boylston zal te zien zijn in de film Red Sparrow. Als je goed oplet tenminste. De eerste soliste van het American Ballet Theatre is de dansante stand-in voor actrice Jennifer Lawrence. Dit brengt de teller op twee als het gaat om wereldwijd geroemde dansers in de film Red Sparrow.

Enkele weken terug konden we al melden dat ballerino Sergei Polunin een rol gaat vertolken in de spionagefilm Red Sparrow. En uit foto’s van Boylston haar Instragram blijkt dat Polunin niet alleen zal acteren, maar ook zijn danstalent in de film laat zien. Het staat vast dat je sowieso een duet van Polunin en Boylston kan verwachten.

Dans en dubbelspion

De opnames van Red Sparrow zijn inmiddels in volle gang. De opnames vinden plaats in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Naar verwachting is Red Sparrow vanaf 9 november 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Red Sparrow is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jason Matthews. In de film speelt Lawrence een danseres die wordt ingezet bij de Russische geheime dienst. Ze wordt tegen haar wil gerekruteerd als mus, iemand die informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten moet winnen. Haar eerste opdracht is het verleiden van CIA-agent Nathaniel Nash.

Justin Peck choreograaf voor Red Sparrow

Als er gedanst wordt in een film, vereist dit ook een choreograaf bij de opnames van Red Sparrow. Choreograaf Justin Peck verraadde zichzelf door op sociale media foto’s van Boedapest te delen. Niet veel later werd bekend dat Peck verantwoordelijk is voor de choreografieën in de film.

Peck is eerste solist en huischoreograaf bij het New York City Ballet. De danser heeft inmiddels al meer dan 25 balletten gechoreografeerd. De 29-jarige danser werd door de New York Times geroemd en noemt Peck “de meest uitmuntende balletchoreograaf van de Verenigde Staten.”

Meer inspiratie