Bron: AmsterDans

Internationaal dansconcours in Nederland: inschrijving geopend

Komend voorjaar is het zover: dan vindt het allereerste internationale dansconcours plaats in Nederland. AmsterDans biedt dansers, dansscholen en dansdocenten daarmee de kans om samen te komen in een sfeer van vriendschappelijke competitie. Op 29 en 30 april en 1 mei 2016 vindt AmsterDans plaats in de studio’s van Chassé Dance Studio’s en het Compagnietheater.

Tijdens het weekend vinden er wedstrijden plaats in verschillende categorieën. Deelnemers kunnen meedoen als solist, als duo of als groep. Ook is er een wedstrijd voor de mooiste choreografie. Daarnaast biedt het AmsterDans dansconscours masterclasses van Nederlandse en internationale dansdocenten aan, zoals lessen klassiek ballet en moderne dans in allerlei leeftijdscategorieën.

Internationale dansiconen

Onder de juryleden en masterclassdocenten bevinden zich veel internationale dansiconen. Zo jureert Igal Perry, oprichter van Peridance Studios in New York. Ook jureert Yumiko Takeshima, voormalig soliste van Het Nationale Ballet en directeur van Yumiko Dancewearen verzorgt daarnaast enkele masterclasses. Dansdocent en voormalig solist bij Het Nationale Ballet Alexander Zhembrovskyy verzorgt eveneens enkele masterclasses. Ook Shirley Esseboom, voormalig danser bij Nederlands Dans Theater, en Marian Sarstädt , voormalig directeur van het Koninklijk Conservatorium, zijn aanwezig om de deelnemers te scholen.

Eerste editie

Het weekend wordt feestelijk afgesloten met een gala-avond. Op deze avond worden de prijzen in de verschillende categorieën uitgereikt. Zo zijn er enkele studiebeurzen beschikbaar voor de Summer School van de Nationale Balletacademie, Peridance Studios en de Henry Jurriëns Stichting. Ook zijn er kledingbonnen te winnen voor Yumiko Dancewear en Flevodance.

Dit is de eerste keer dat er zo’n groot internationaal dansconcours plaatsvindt in Nederland. De organisatoren vonden dat Nederlandse amateurdansers de kans niet ontnomen mag worden om zo’n ervaring mee te maken. Deelnemers kunnen zich uiterlijk 10 april 2016 aanmelden via de website van AmsterDans.

Meer inspiratie