Huis voor de Kunsten Limburg organiseert Moving Masters

Amateurdansscholen uit Limburg en Brabant werkten de afgelopen maanden samen met de professionele dansgezelschappen Project Sally en Panama Pictures aan een nieuwe choreografie. Dit gebeurde op uitnodiging van het Huis voor de Kunsten Limburg. Dit traject, met als titel Moving Masters, wordt op 29 en 30 november afgesloten met presentaties in de Verkadefabriek te Den Bosch en Cultuurhuis Heerlen.

Deelnemende dansscholen

Er zijn optredens van de Limburgse dansscholen Slide Dans (Landgraaf), Silvia’s Dance School (Roermond), SCHUNCK* (Heerlen) en Kunstencentrum Jerusalem (Venray). Vanuit Brabant treden Eline Gireaud (winnaar Kunstbende 2014) en Centrum voor de Kunsten H19 (Oosterhout) in samenwerking met Cirkuskunst op. Zij lieten zich in Moving Masters inspireren door dansmateriaal uit de voorstellingen ‘Bull’s Eye’ van Project Sally of ‘Alpha – de nieuwe wildernis’ van Panama Pictures en maakten een persoonlijke, nieuwe choreografie. Hierbij werden ze gecoacht door de professionals van Project Sally en Panama Pictures. Een inspirerende en dynamische samenwerking met prachtige eindresultaten tot gevolg!

Het concept

Het idee van Moving Masters is dat professionele dansgezelschappen op basis van dansmateriaal uit hun nieuwste voorstellingen samen met amateurdansscholen toewerken naar korte, nieuwe choreografieën. De dansdocenten van de deelnemende amateurdansscholen worden hierbij door hen gecoacht in het bewerken van het materiaal en het creëren van een nieuwe choreografie. Ook komt een van de choreografen tweemaal bij de groep op studiobezoek voor een coaching van twee uur én er is een coaching op de dag van de presentatie.

Voorstelling

Moving Masters 2014 wordt afgesloten met het tonen van de gecreëerde choreografieën. Dit is op zaterdag 29 november in De Verkadefabriek te Den Bosch (besloten voorstelling) en op zondag 30 november om 16.30 uur in het Cultuurhuis te Heerlen. Kaarten voor deze laatste voorstelling zijn te bestellen via ipoell@hklimburg.nl. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/dans.