Hofleverancier van Balletacademie geeft grandioze voorstelling!

Eens in de drie jaar pakt Dansstudio Olga van Koningsbrugge (OVKB) groots uit met een professionele dansvoorstelling voor jong en oud.  Op 21 & 22 juni aanstaande is het weer zover.  Dan presenteert OVKB de dansvoorstelling Westsingel 47. Een schitterend verhaal over een oude man, een viool en een meisje. De voorstelling is te zien in theater De Flint in Amersfoort en is geschikt voor alle leeftijden.

Westsingel 47
In de dansvoorstelling Westsingel 47 staat de viool centraal. De viool is van een oudere man. De man en zijn viool zijn onafscheidelijk. Nu is de man oud en vergeetachtig geworden en kan hij niet meer alleen wonen. Hij moet naar het Oude Mannenhuis, gevestigd op het adres Westsingel 47. Helaas mag hij zijn geliefde viool daar niet mee naartoe nemen. De oude man moet afscheid nemen van zijn viool. Liesje, de hoofdpersoon in het verhaal vindt de viool en is de schakel tussen de viool en de oude man.

Uniek
Westsingel 47 is een professionele voorstelling waar ook mensen uit het vak graag een stukje voor omrijden. Door de unieke samenwerking tussen de kunstdisciplines dans, theater en beeldende vorming ontstaat er een bijzondere chemie op de dansvloer. De dansers zijn een mix van prille beginners tot aan semiprofessionals. Zij zullen samen schitteren op een echt podium, in een schitterend kostuum tijdens deze professionele voorstelling. Dit is uniek in Nederland.

Over Dansstudio Olga van Koningsbrugge
Dansstudio Olga van Koningsbrugge is opgericht in 2003 en werkt uitsluitend met rijkserkende gediplomeerde dans- en balletpedagogen. De dansstudio is aangesloten bij de Nederlands Beroepsvereninging van Danskunstenaars (NBDK) en de Nederlands Brancheorganisatie van Balletscholen (NBOB). Deze organisaties willen door de instelling van registers de Nederlandse bevolking de mogelijkheid bieden een verantwoorde keuze te maken bij het volgen van dans- en balletonderricht. De school heeft leerlingen van alle leeftijden. Naast de klassieke balletlessen, biedt de school ook moderne dance, streetdance, dansmix, hiphop en jongensdans. Meerdere leerlingen hebben hun weg naar de dansacademies al gevonden.

Vorig jaar heeft OVKB de talentscout van de Balletacademie op bezoek gehad. Dit is te vergelijken met de talent scout van Jong Oranje. Nadat er een aantal talenten gevonden waren, zijn er twee daadwerkelijk aangenomen op de Balletacademie in Amsterdam. Bij de Balletacademie noemen ze OVKB inmiddels hofleverancier.

Data
De dansers van OVKB schitteren op het podium op:
za 21 juni 11:00u  & 14:00u (leerlingen uit Houten)
za 21 juni 19:30u & zo 22 juni 10:00u (leerlingen uit Zeist)
zo 22 juni 15:00u  & 18:00u (leerlingen uit Loenen)

Toegangsbewijzen kosten EUR 15 en zijn te koop via www.ovkb.nl

Trailer van een eerdere productie: