© The Social Jam

Hiphop voor de nieuwe generatie op TheSocialJam.nl

TheSocialJam.nl, het nieuwe online magazine voor tieners, kinderen en iedereen die meer wil weten over hiphop. Hiphop is een breed begrip, de redacteuren van het online magazine omschrijven het als: “een creatieve cultuur en de verzamelnaam voor rap, turntablism (DJ), b-boying (breakdance) en graffiti.” Zij zeggen het héle verhaal achter hiphop te geven.

Sinds maandag 18 april is er een nieuw online hiphop magazine in de lucht, waarbij uitgegaan wordt “van de positieve, creatieve en innovatieve kracht van Hiphop”.  De doelgroep van dit online magazine zijn voornamelijk kinderen tussen de 8 en 16 jaar, maar ook andere hiphop geïnteresseerden kunnen terecht bij het online magazine.  De redacteurs willen aan deze kinderen de hiphop cultuur tonen. Op deze manier willen zij ervoor zorgen dat deze behouden wordt door deze over te dragen aan een nieuwe generatie door hen informatie, inspiratie en nieuws te geven. Dit wordt via het online magazine gedaan door artikelen, blogs, reviews, interview, filmpjes en tips. Daarnaast wordt dit offline gedaan door middel van kinderfeestjes, workshops en andere evenementen.

Hiphop voor kinderen

De oprichter van TheSocialJam.nl, Melissa Naber, is ervan overtuigd dat hiphop goed is voor kinderen. “Van oudsher heeft de hiphopcultuur alles te maken met creativiteit, communicatie, zelfredzaamheid en zelfontplooiing”. Hiphop is, volgens haar, voor kinderen een bevrijding, omdat zij zich hierin kunnen uiten. Door zich te uiten kunnen kinderen dingen verwerken en een eigen identiteit vormen. Hiphop is dus een manier om jezelf als kind anders te maken dan andere kinderen. Volgens Naber is hiphop laagdrempelig en geweldloos. Daarnaast daagt hiphop kinderen uit. Zij raadt ouders dan ook aan om hun kind in hiphop te stimuleren.

TheSocialJam.nl

Met het oprichten van TheSocialJam.nl voorziet Naber, met haar redactie, deze kinderen dus van nieuwe informatie, nieuwe inspiratie en nieuws met betrekking tot hiphop. Dus is jouw neefje of nichtje, broertje of zusje, zoon of dochter of jijzelf geïnteresseerd in hiphop en wil je graag op de hoogte gehouden worden van wat er zoal gaande is in de hiphopwereld? Houd dan TheSocialJam.nl in de gaten.