Het Danskwartier Drenthe opent de deuren

Met ingang van het dansseizoen 2015-2016 opent dansschool ‘het Danskwartier’ de deuren in Zuidlaren. Het Danskwartier neemt onder leiding van Christel Kroese het uitgebreide dansprogramma van instituut K-DANS over en zal de bloeiende danscultuur in de regio van Noord Drenthe in stand houden en verder stimuleren.

Dansplezier, kwaliteit en talentontwikkeling bij het Danskwartier

Het Danskwartier wil hét danscentrum van Drenthe worden voor dansliefhebbers en -professionals. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen er terecht voor klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, pop/show, streetdance, urban, breakdance en tapdans. Ook de allerkleinsten kunnen bij het Danskwartier terecht, om alvast te leren hoe leuk het is om te bewegen. Het Danskwartier staat voor dansplezier, kwaliteit en talentontwikkeling en wil het danstalent uit de regio koesteren en een podium bieden.

Nieuwe danslessen en dansdocenten 

Komend seizoen staat er ook een aantal nieuwe lessen op het programma, zoals ballet voor volwassenen, tapdans voor jonge kinderen (6-9 jaar) en streetdance voor jongeren (7-9 jaar). Het team van ervaren docenten wordt aangevuld met nieuw danstalent op het gebied van onder andere urban en pop-show dance. Het Danskwartier verwacht het komende jaar ca. 500 cursisten te verwelkomen. Daarbij wordt voor bijzonder danstalent een vervolg gegeven aan de werkplaats. Op zondagen werken deze danstalenten onder leiding van professionele choreografen aan bijzondere dansproducties.

Opening van het dansseizoen

Op woensdag 26 augustus wordt het nieuwe dansseizoen feestelijk geopend. Deze dag zijn huidige en toekomstige dansers van het Danskwartier vanaf 15:00 uur welkom om kosteloos workshops volgen in alle dansstijlen die de school aanbiedt.

Over Christel Kroese

Eigenaresse en oprichtster Christel Kroese is afgestudeerd docent dans aan de Fontys Dansacademie te Tilburg en is ruim 10 jaar actief als danseres en dansdocent. Binnen K-DANS verzorgde Kroese ballet, spitzentechniek, tapdans, basisdans en pop/show/ musical. Kroese neemt met de oprichting van het Danskwartier het stokje over van Hanneke Lussenburg, die het instituut K-DANS in Zuidlaren in 1988 oprichtte.