Groningen krijgt eerste openlucht straatdansfestival

Groningen krijgt eerste openlucht straatdansfestival

Argentijnse tango. Salsa. Paaldansen. Of minder bekende dansvormen als ‘Zouk’ of ‘Kizomba’: in het levendige en jeugdige Groningen worden de meest uiteenlopende dansen beoefend, door duizenden mensen van alle leeftijden. Regionale dansscholen krijgen zaterdag 2 september de kans om zichzelf en hun dansen te presenteren tijdens het evenement ‘Baila’ dat dan voor de allereerste keer in Groningen wordt gehouden. 

Eigenaar van dansschool Plaza Danza, Roy Tweeboom, organiseert het straatdansfestival. Zelf is hij een van de meest ervaren dansleraren van Groningen. Hij en zijn dansleerlingen geven al vaker salsa demonstraties in de Groningse binnenstad, op het Waagplein. Nu hoopt hij dat zoveel mogelijk dansscholen meedoen, met zoveel mogelijk van hun leerlingen. Groningen zal dan letterlijk swingen als nooit tevoren!", zegt Tweeboom tegen de Groninger Ondernemers Courant. "Mijn ambitie en hoop is dat het zó’n succes wordt, dat we het het volgend jaar ook weer kunnen doen, en dat het uiteindelijk een nieuwe traditie wordt, met een duidelijke en vaste plek op de Groninger evenementenkalender"

Voor het straatdansfestival hebben zich nu al tientallen dansscholen voor aangemeld, die die dag demonstraties geven op twintig plaatsen overal in de binnenstad. De datum van 2 september is zeer bewust gekozen, omdat iedereen dan terug is van vakantie en zich oriënteert op nieuwe hobby’s. Dansscholen uit 'Stad en Ommeland' kunnen zich via de website van Plaza Danza opgeven voor het  straatdansfestival.