Get Lost brengt theaterproducties uit het buitenland naar Nederland

Dit seizoen brengt Get Lost (voorheen Ervaar Daar Hier Theater) bijzondere theaterproducties uit minder voor de hand liggende landen naar Nederland. De producties zijn geselecteerd omdat ze stuk voor stuk bijzonder zijn en de Nederlandse toeschouwer een nieuwe ervaring brengen.

Het programma

Een mix van moderne en traditioneel Javaanse dans uit Indonesië,een klassieker van Tsjechov door het Iranese gezelschap Mehr Theatre Group, bewegingstheater uit Argentinië en maatschappelijk georiënteerd theater uit Chili. Al deze unieke producties zijn van oktober tot en met april te zien in diverse theaters door heel Nederland.

De programmering van Get Lost is ook dit seizoen in handen van Frie Leysen. Het programma is een initiatief van het Fonds Podiumkunsten, Stichting DOEN, Hivos, het Prins Claus Fonds en het VSBFonds.

Frie Leysen

Voor de derde maal presenteert Frie Leysen met Get Lost een serie van vier bijzondere theater- en dansvoorstellingen uit regio’s met theatertradities waarmee het Nederlandse publiek niet of nauwelijks bekend is. Frie Leysen is ook het brein achter festivals als het kunstenfestivaldesarts in Brussel, Foreign Affairs, Berliner Festspiele in Berlijn en Wiener Festwochen in Wenen.

Leysen staat bekend als Europa’s belangrijkste ambassadeur van het internationale theater. Onlangs werd aan haar de Erasmusprijs toegekend, de uitreiking vindt plaats in het Koninklijk Paleis te Amsterdam in november 2014.