Gedanste opera Kintsukuroi op Oerol

Kintsukuroi dansoperaDe gedanste opera Kintsukuroi van Spinvis en Saartje Van Camp gaat op vrijdag 13 juni om 17:00 uur in première op het theaterfestival Oerol.

Kintsukuroi

Kintsukuroi is een gedanste opera, geïnspireerd op de onvoorstelbare beelden van de tsunami uit 2011 die ons vanuit Japan bereikten. Het verhaal handelt over de relatie tussen de tijdelijke, fragiele en liefhebbende mens en de miljarden jaren oude planeet waarop hij leeft. Een aarde met immense krachten. Krachten die zijn hele wereld, zijn steden en straten in een achteloos gebaar kunnen uitwissen. 

Kintsukuroi gaat over het leven van een seismoloog. Als zijn grote liefde wordt weggenomen door de golven van de ramp, weigert hij te aanvaarden dat ze voor altijd is verdwenen. In de trillingen van de aarde leest hij haar hartslag. De principes van zijn wetenschap, de seismologie, betrekt hij op zijn persoonlijke leven.

Muzikant Spinvis componeert de muziek en schrijft de teksten samen met Saartje Van Camp. De gezongen en instrumentale muziek wordt live uitgevoerd door de zeskoppige Spinvis-band en een koor dat de stem van de aarde vertolkt. De choreografie van Adriaan Luteijn (Introdans) is een vertelling over het verstrijken van de tijd in een mensenleven.

 

Speellijst

Tijdens theaterfestival Oerol is de voorstelling van 13 juni tot en met 22 juni te zien (behalve op woensdag 18 juni) om 17:00u én 19:30u. Op zondag 22 juni is het programma enkel om 17:00u te bezoeken.

Na Oerol toert Kintsukuroi in oktober en november 2014 langs diverse Nederlandse en Belgische theaters. Klik hier voor meer informatie.

Oerol

Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Sinds 1982 is het Waddeneiland ieder jaar in juni tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast.