Folkore in Schoten bestaat nog altijd

In 1959 werd het Wereldfestival van Folklore in Schoten opgericht door leden van een folkloregroep en de lokale VVV Toerisme Voorkempen. Dit jaar zijn we toe aan de 59ste editie van dit festival, ondertussen gekend onder de naam Hello!Schoten. Net zoals elk jaar komen niet-professionele volkskunstgroepen het beste van hun cultuur tonen op het Schotense podium. De hele organisatie draait op de krachten van een driehonderdtal vrijwilligers uit Schoten en omgeving.

In de eerste volledige week van juli (dit jaar vrijdag 7 juli tot en met vrijdag 14 juli) komen groepen van over de hele wereld samen in het gemeentepark van Schoten.

Wereldfestival van Folklore opent met Petit Bazaar

De festivalweek gaat van start met de Petit Bazaar, vanaf 16u op het festivalterrein. Voor een lekker hapje en drankje kunnen de bezoekers terecht bij de foodtrucks. Ook kinderen zullen zich zeker niet vervelen in het kinderdorp met enkele kermisattracties. Vanaf 20u is iedereen welkom in de Festihal voor de introductie van alle deelnemende groepen. De hele avond is gratis, dus ideaal voor iedereen die eens wil komen kijken wat er op dit folklore festival te beleven valt.

Dansgroepen leren bezoekers hun dansen

Op zaterdag 8 juli is er Hello!World, met allerlei activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops waar de deelnemende landen hun dansen aanleren op maat van het publiek. Ook de kermisattracties, Petit Bazaar en foodtrucks zullen nog steeds te bezoeken zijn op het festivalterrein. Hello!Schoten sluit deze dag af met een voorstelling met alle deelnemende dans- en muziekgroepen. Na deze voorstelling staat de Mansana Salsa Band voor de laatste keer op het podium om het publiek een zwoele dansavond te bezorgen.

Dansende feeststoet

Zondag 9 juli doet Hello!Schoten het een beetje rustiger aan met Hello!Lazy Sunday. Om 10u is er de eredienst in de Sint-Cordulakerk. Daarna trekken ze met een feeststoet door de straten van Schoten. Na aankomst in het park, is het tijd voor een volwaardige middagvoorstelling met alle deelnemende dans- en muziekgroepen.

Dansvoorstellingen sluiten de festivalweek af

Op maandag 10 juli biedt Hello!Schoten een middagvoorstelling en een avondvoorstelling aan. Na de avondvoorstelling kunnen bezoekrs weer deelnemen aan dansworkshops. Ook op woensdag 12 juli is er een avondvoorstelling gevolgd door dansworkshops. De festivalweek wordt op vrijdag 14 juli feestelijk afgesloten met een galavoorstelling, een dansavond met lokale DJ en vuurwerk als het weer dit toelaat.

Voor meer informatie en tickets kan u terecht op onze website www.helloschoten.be