Logo FLUX

FLUX beleeft tweede editie

Organisatie CIRCLE Dance heeft na een geslaagde eerste editie van FLUX op 30 oktober 2015 besloten een tweede editie van FLUX te organiseren op 24 juni in het Maaspodium in Rotterdam. Vier jonge onafhankelijke choreografietalenten ontwikkelen speciaal voor FLUX, in samenwerking met een professionele choreograaf en gevorderde amateurdansers, een bestaand, toegankelijk werk. Op deze tweede editie van FLUX op 24 juni worden ook ideeën uit de performance art sector voor het eerst aan het publiek gepitcht.

Doel FLUX

Het doel van FLUX is om de onafhankelijke dansscene van Rotterdam een nieuwe impuls te geven door middel van een levendig en divers programma dat bij een breed publiek aansluit. De choreografen Luis Thuriot, Laura Rae Bernasconi, Rens Borkent, Joop Oonk en Nikki de Graaf presenteren tijdens de komende editie bestaand werk. Dansmaker Jagoda Bobrowska ontwikkelde in samenwerking met SKVR speciaal voor FLUX nieuw werk met een groep enthousiaste en vergevorderde amateurdansers.

Bruggen leggen

Omdat bruggen leggen een van de belangrijkste uitgangspunten is van de organisatoren wordt het een zeer gevarieerde avond: van amateurs tot professionals, leek tot kenner, Indiase tot moderne dans en van eerste idee tot uitgewerkt stuk: alle facetten van dansstad Rotterdam zijn te zien tijdens FLUX.

CIRCLE Dance

FLUX wordt georganiseerd door CIRCLE Dance in samenwerking met SKVR en Maas. CIRCLE Dance is een innovatief netwerk dat onafhankelijke dansprofessionals ondersteunt met dagelijkse professionele training, een laboratorium vol workshops en compositiemogelijkheden. Daarnaast geeft CIRCLE Dance hen de kans om zichzelf te presenteren tijdens events en festivals zoals FLUX of Rotterdam Danst in de Rotterdamse Schouwburg.