Favoriete klassieke muziek van Ed Wubbe op Radio 4

Het Klassieke Hart van Ed WubbeDeze week is Ed Wubbe te gast in de rubriek Het Klassieke Hart in het programma De Klassieken met Hans Smit bij de AVRO op Radio 4. Tot en met vrijdag 21 maart vertelt Wubbe elke ochtend rond 10.15 uur welke klassieke muziek hem na aan het hart ligt en waarom.

Het klassieke hart van Ed Wubbe

Deze week het Klassieke Hart van Ed Wubbe, artistiek leider en choreograaf bij het Scapino Ballet Rotterdam. Ed Wubbe veranderde het Scapino Ballet de afgelopen twintig jaar van een dansgroep voor de jeugd tot het stadsgezelschap van Rotterdam. Wubbe is een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen en kreeg in december de Prijs van Verdienste 2013 van het Dansersfonds ’79.

In het interview is te horen dat Ed Wubbe al vroeg in contact kwam met klassieke muziek doordat zijn vader organist was in een kerk in Haarlem. Zijn moeder was verzot op de negende van Beethoven (alle menschen werden brüder). Klassieke muziek speelt een grote rol in zijn werk. Ed Wubbe onthult in het interview ook dat het Scapino Ballet volgend seizoen een groot operaproject gaat doen in Parijs met de wereldberoemde operaregisseur Robert Carsen.

De Klassieken op Radio 4

De Klassieken is dagelijks tussen 09.00 en 12.00 uur te beluisteren bij de AVRO op Radio 4. Hans Smit presenteert de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis. Op de halve uren de rubrieken Kettingreactie, Het Klassieke Hart en Variaties op een Thema. Voor meer informatie kijk op de website van De Klassieken