Eerste Nederlandse UNESCO danssectie gestart in Ridderkerk

Per 13 april 2015 is de eerste Nederlandse UNESCO danssectie van de International
Dance Council CID gestart in Ridderkerk. Eigenaresse van Balletstudio Violetta -
Anne-Marie Pos-Terlouw - heeft de eer om samen met haar dansdocenten en -studenten onderdeel te zijn van het CID en deze sectie.

Conseil International de la Danse

Het CID (Conseil International de la Danse) is de officiële organisatie voor alle vormen van dans in alle landen ter wereld. De organisatie is erkend door UNESCO en heeft haar hoofdkantoor in het UNESCO-complex in Parijs. “Een aantal maanden geleden ben ik hier op bezoek geweest en heb ik kennisgemaakt met de presidente van de danssectie in Parijs” vertelt Anne-Marie. Het CID brengt de meest prominente federaties, stichtingen, scholen, dansgezelschappen en individuen samen in meer dan honderdzestig landen.

Nederland: Ridderkerk danssectie CID

De nieuwe Ridderkerk danssectie CID is een officiële representatie van alle vormen van dans in Ridderkerk. De leden zijn dansprofessionals en amateurs in Ridderkerk. Momenteel zijn dit tweeëntwintig leden en de wens is dit ledenaantal binnen Ridderkerk uit te breiden met iedereen die op welke manier dan ook de dans een warm hart toe draagt. Nieuwe leden zijn dus van harte welkom! Zustersecties zijn te vinden in onder andere Parijs, Sint Petersburg, Tokio en Seoul. Anne-Marie vertelt: “Het mooie van deze nieuwe Ridderkerkse danssectie is dat we internationaal kunnen deelnemen aan evenementen als danslessen, workshops, festivals, conferenties, uitwisselingen met collega's in het buitenland en tentoonstellingen. Maar we kunnen ook zelf  (internationale) activiteiten organiseren in Ridderkerk.”

Over Balletstudio Violetta

Balletstudio Violetta is in 2006 gestart in Ontmoetingscentrum het Plein met klassiek ballet en moderne dans. In de afgelopen jaren is de balletstudio uitgegroeid tot dé dansschool van Ridderkerk met ruim 200 leerlingen, een eigen balletzaal in  Slikkerveer en ruim vijfentwintig danslessen voor jong en oud in de week. De balletstudio is een mooie basis voor alle dansactiviteiten die we nu als onderdeel van UNESCO kunnen inzetten voor dansante projecten in en buiten Ridderkerk.