BLOCH filiaal Amsterdam. © Maxime Salet

Eerste BLOCH winkel in Nederland geopend

Het dansmerk BLOCH opende afgelopen jaar haar deuren in Amsterdam. Dit is na London en Parijs, het derde filiaal in Europa. In een tijd waarin het Nederlands dansmerk Papillon haar doorstart maakte zonder eigen winkels, zet BLOCH nu een stevige voet aan wal.   

Het Nederlandse filiaal van BLOCH bevindt zich in de Amsterdamse Jordaan. Ondanks de opdeling in een begane grond en een souterrain, oogt de danswinkel modern en overzichtelijk. Een totaal van 100m2 is beschikbaar voor de verkoop van allerlei dans- en balletartikelen, exclusief van BLOCH. De uitgestalde collecties zijn: Bloch, Mirella, Josette by Mirella en Leo (gymnastiek).

Van spitzen naar groot dansmerk

BLOCH startte in 1932 in Sydney in Australië. Het dansmerk is groot geworden dankzij haar handgemaakte spitzen. Oprichter Jacob Bloch maakte spitzen waarmee ballerina’s langer op de punten van de spitzen konden staan. Inmiddels verkoopt BLOCH naast spitzen alle benodigdheden voor (ballet)dansers. Ook turnpakjes en sportkleding behoren tot het assortiment van het dansmerk. Inmiddels is BLOCH wereldwijd een gevestigde naam in de danswereld. 

Danspassie bij verkopers BLOCH winkel

In Amsterdam worden klanten van BLOCH te hulp gestaan door dansprofessionals Madelon Bonneveld en Anastasia Gendler. Zij helpen klanten bij het kiezen van de goede balletkleding en schoenen. Getrouw aan haar geschiedenis is de BLOCH winkel bij uitstek geschikt voor het aanmeten van spitzen. 

Verkoopster Bonneveld heeft gedanst bij Het Nationale Ballet. Daarnaast danste ze langere tijd internationaal in Genève. Gendler is van Russische afkomst. De grootste passie van de verkoopster is ballet. Hierdoor hebben Bonneveld en Gendler alle kennis om klanten wegwijs te maken in de winkel.

Benieuwd geworden naar de BLOCH winkel? Je vindt de winkel aan de Lauriergracht 71, 1016 RH in Amsterdam. Kijk op de Facebook voor actuele openingstijden. Of volg de danswinkel op Instagram.

Meer inspiratie