Duizel in het Park, Erik Kaiel - Murikamification

Duizel in het Park met vier danstoppers

Van 7 tot en met 9 augustus gaat Duizel in het Park samen met de bezoekers op zoek naar stadsgeluk in en rond het Vroesenpark. Schrijvers dragen voor vanaf een rijdende roltrap en dichters fluisteren hun woorden aan voorbijgangers. Daarginds op de heuvel klinkt muziek en tussen de bomen wordt gedanst. De redactie van Dans Magazine tipt je twee dansvoorstellingen en twee dansactiviteiten die absoluut het zien of meedoen waard zijn! 

In 2011 won Duizel in het Park de Gouden Grasspriet en door het publiek uitgekozen tot meest favoriete kleine zomerfestival van Rotterdam. Duizel in het Park presenteert drie dagen lang optredens, inspirerende verhalen en memorabele ontmoetingen. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en voor vermoeide of stramme benen is er plek om even rustig te zitten. Lig je liever in het gras? Neem je eigen picknickkleedje mee en vergeet ook niet je zonnebril en je paraplu.

Erik Kaiel - Murikamification

In Murikamification laat Erik Kaiel zijn unieke stijl van performance in de publieke ruimte zien. Of het nou in de tram van Montreal is, in de bergen van Afrika, of in de straten van Europa; zijn optredens laten het publiek werelds dromen op alledaagse plekken. Deze performance nodigt het publiek uit in een dagdroom die ontstaat voor hun ogen. Op een magische en surrealistische manier, geïnspireerd door de verhalen van Haruki Murakami, creëert Kaiel een absurdistische performance. Laat jij je verleiden in de straten van je eigen stad?

Joan Català - Pelat

De act van Joan laat de grenzen tussen dans, circus, theater en performance verdwijnen. Zijn werk is ontstaan uit de grondige studie van oude ambachten in combinatie met de kracht van een menselijk lichaam. Je hebt geen idee wat er allemaal mogelijk is met een bewegend lichaam, een paal, touwen en een paar lappen stof tot je dit met eigen ogen hebt gezien. Maar wat hij doet krijgt hij alleen voor elkaar met hulp van het publiek. Pelat is stilte, verwachting, kracht, spanning en een magische en spontane vorm van participatie.

Roffaswing

De lindy hop is de ongekroonde koning van de swingdansen. Geboren in het New York van de jaren ’20 evolueerde lindy hop uit de charleston en de hot jazz naar de ware gekte van de swing in de jaren ’30 en ’40. Deze jazzy partnerdans kenmerkt zich door muzikaliteit, connectie en improvisatie. De dynamische vrolijkheid die het losmaakt trekt jong en oud naar de dansvloer. Het is onmogelijk om stil te blijven zitten bij deze opzwepende muziek. 'It don't mean a thing, if it ain't got that swing… '

Het Danspaleis

Een PlatenDraaier (PD) trekt ouwe krakers uit zijn koffer. Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer doen de dansvloer stralen. Zing mee, loop de polonaise of kom ouderwets rock&rollen bij Het Danspaleis. Speciaal voor alle 65-plussers strijkt dit ouderwets gezellige dansfeest neer op Duizel in het Park. Het Danspaleis is een theatraal mini-evenement met een bevlogen PD, een rijdend discomeubel, een glimmende dansvloer, een feestelijk decor en gastvrouwen en heren geïnspireerd door het beste van de jaren ’40 en ’50. Trek je mooiste dansoutfit aan en swing mee, want met Het Danspaleis is het altijd bal.

Meer voorstellingen zien? Bekijk hier het volledige programma van Duizel in het Park.