Danspunt organiseert zomerstage dansdocenten

Eind augustus vindt voor het derde jaar op rij de Danspunt docentenstage plaats. De cursus is bedoeld voor docenten jazz, hedendaags dans, klassiek of modern. Je kunt je inschrijven voor de volledige stage of per dag. Per dag kan je bovendien kiezen uit de trainingslessen en de didactische lessen.

De stage, bestaande uit vier verschillende dagen, wordt gespreid over twee locaties met telkens twee zalen. Op 16 en 17 augustus vindt de zomerstage plaats in Sint-Niklaas, op 23 en 24 augustus in Wilrijk.

Programma

Tijdens de eerste cursusdag van de zomerstage staat jazz centraal met trainingen old school jazz, musical jazz, modern jazz en jazz hiphop. De didactische lessen richten zich algemener naar docenten binnen zowel jazz, klassiek, modern als hedendaags met als onderwerpen: veilig lenigheid aanleren en blessurepreventie toepassen in functie van je lessen.

Modern is het kernwoord van de tweede cursusdag. In de trainingslessen kan je kennis maken met Graham, Cunningham en Limon, de drie basistechnieken van moderne dans. Als aanvulling is er nog een les Bartenieff fundamentals, een lichaamsgerichte methodiek waarbij je gedetailleerd ingaat op verbindingen in het lichaam. In de didactische lessen wordt er ingegaan op het aanleren van modern bij kinderen. In de namiddag ligt de focus op choreograferen.

Tijdens de derde cursusdag staat hedendaagse dans centraal. In de trainingslessen ondervind je zelf wat de meest kenmerkende technieken van hedendaagse dans zijn: valtechnieken, releasetechnieken, improvisatie en tot slot floorwork.

Tijdens deze laatste dag van de stage draait het om klassiek ballet. De trainingslessen focussen op placement en lessen klassiek, yoga en pilates. De didactische lessen zijn opgedeeld in vier lessen: de opbouw van de pointetechniek, het starten met een nieuwe les, het bepalen van het niveau van je dansers en tot slot de terminologie van klassiek ballet.

Voor meer informatie over de zomerstage ga je naar de website.