Danslessen bij het Nationale Ballet voor mensen met MS

Stichting Dance for Health biedt een unieke kans voor mensen met MS. Van 26 augustus tot en met 17 oktober vindt de aftrap plaats van danslessen voor MS-patiënten. Deze danslessen worden gegeven bij Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Daarnaast vindt er op 16 oktober vindt er een openbare Dance for Health-les plaats tijdens het Amsterdam Dance Event.

Dance for Health ontwikkelde een dansmethode voor mensen met MS. Tijdens de danslessen zal deze gecombineerd worden met elementen uit het ballet _Firebird_ van Ted Brandsen. Ook wordt er samengewerkt met de musici van Het Balletorkest. Tot oktober vinden de lessen tweemaal per week plaats. Hierna wordt het aantal lessen teruggebracht tot één keer per week.

Dans voor iedereen

Tijdens het Amsterdam Dance Event kunnen festivalbezoekers en mensen met een bewegingsbeperking ervaren hoe een Dance for Health-les eraan toegaat. Op 16 oktober vindt er een openbare dansles plaats onder leiding van balletmeester Andrew Greenwood, één van de oprichters van Dance for Health. Dj Jean is verantwoordelijk voor de muziek.

Dance for Health richt zich met name op Parkinsonpatiënten. De stichting biedt danslessen aan met invloeden vanuit moderne dans, klassiek ballet en dansimprovisatie. Danservaring is niet nodig en de lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht de conditie. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze danslessen een positief effect hebben op de gezondheid van Parkinsonpatiënten. Sinds 2014 richt Dance for Health zich daarnaast op mensen met MS, voor wie de danslessen ook baat hebben.

Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op de website van Dance for Health.