Dansfilm Arezo morgenavond te zien op NPO 2

De One Night Stand-film Arezo is niet alleen geregisseerd door Wiam Al-Zabari, ook is hij verantwoordelijk voor het scenario en de choreografie. In de film Arezo komen verschillende thema's uit zijn eigen leven naar voren: een passie voor dans, het vreemdelingenbestaan en het meedragen van een heftige jeugd. Onder de titel One Night Stand presenteren zes duo's van veelbelovende regisseurs en scenarioschrijvers een nieuwe film van vijftig minuten. Arezo is vrijdag 12 december om 23.15 te zien op NPO 2.

Dansfilm Arezo

Het doel van Arezo is duidelijk: ze wil afstuderen aan de dansacademie met een persoonlijk stuk. Arezo stelt torenhoge eisen aan zichzelf en ook aan anderen. Haar Spartaanse levenswijze van niet slapen, weinig eten en alleen maar repeteren en trainen wordt onderbroken door het onverwachte bezoek van haar broer Koshan. Koshan wil weer contact met haar en de pijn uit hun jeugd verwerken. Hij dringt ongewild Arezo’s leven binnen, hij slaapt met haar klasgenoot en bemoeit zich met haar levensstijl. Arezo’s doel, een onovertreffelijk afstudeerstuk opvoeren, dreigt te mislukken omdat Koshan doet wat hij altijd doet. Hij slokt haar op in zijn wereld, maar wanneer Arezo voor zichzelf opkomt is zij de boosdoener. Arezo wordt steeds strenger voor zichzelf wat uiteindelijk escaleert waardoor Koshan eindelijk inziet hoe hij zijn zusje echt moet helpen.

Met onder anderen: Roshanak Morrowatian, Saman Amini, Mohamed Naaleye, Anne-May de Lijser, Katrien van Beurden 

Regisseur Wiam Al-Zabari

Wiam Al-Zabari (Irak, 1982) volgde de opleiding regie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is werkzaam als artistiek leider van een dansopleiding, choreograaf en regisseur.

One Night Stand

One night stand is tot stand gebracht om nieuwe makers de mogelijkheid te bieden hun talent (verder) te ontwikkelen. One Night Stand biedt regisseurs en scenarioschrijvers de kans om een film van vijftig minuten te maken.

Voor Emilia, vrijdag 5 december 2014, 23.00 uur, NPO 2
Arezo, vrijdag 12 december 2014, 23.15 uur, NPO 2
Ketamine, vrijdag 19 december 2014, 23.15 uur, NPO 2
Vrij, vrijdag 2 januari 2015, 23.00 uur, NPO 2
Basile H., vrijdag 9 januari 2015, 23.15 uur, NPO 2
Eddy & Coby, vrijdag 16 januari 2015, NPO 2