Dansers Nationale Ballet maken muziekvideo

Go Back To The ZooPeter Leung en Matthew Pawlicki-Sinclair, beiden choreografen en dansers bij Het Nationale Ballet, hebben de choreografie gemaakt voor de nieuwe video van de Nederlandse indierockband Go Back To The Zoo. De video is voor Head Up High, een nummer afkomstig van het onlangs verschenen album ZOO en tevens de nieuwe single van de band.

Muziekvideo Head Up High

De video, die in één take is opgenomen, volgt danser Matthew Pawlicki-Sinclair al dansend van de Passenger Terminal Amsterdam aan de Piet Heinkade tot aan de Jan Schaefersbrug. De regie was in handen van het Amsterdamse productiehuis Dream Art Interational. De bandleden van Go Back To The Zoo hebben een cameo in de video.

Cas Hieltjes, zanger van Go Back To The Zoo: “De combinatie van rockmuziek en moderne dans is niet heel voor de hand liggend, maar we vinden het heel cool en inspirerend om samen te werken met getalenteerde mensen uit verschillende creatieve hoeken.”

House of Makers

Dansers Peter Leung en Matthew Pawlicki-Sinclair zijn, samen met schrijfster Sterre van Rossem, medeoprichters van het interdisciplinaire kunstenaarsplatform House of Makers. De choreografie en dans voor de video Head Up High van Go Back To The Zoo is een van hun eerste projecten.

Matthew Pawlicki-Sinclair: “One of the things we aim to with House of Makers is to bring dance to a popular stage or combine it with popular culture and this seemed like the perfect fit. Working with the guys from Dream Art International and the band was truly inspiring!”