Dansstudio Olga van Koningsbrugge

Dansend door Vivaldi’s Vier Jaargetijden

Bij Dansstudio Olga van Koningsbrugge wordt hard gerepeteerd voor de voorstelling Dansend door Vivaldi’s Vier Jaargetijden.

De selectie groepen van de dansstudio, met vestigingen in Houten, Zeist en Loenen aan de Vecht, en een aantal oud-leerlingen die inmiddels doorgestroomd zijn naar een professionele balletacademie als bijvoorbeeld het Conservatorium in Den Haag en de Nationale Ballet Academie in Amsterdam, zullen in samenwerking met het Cugnon Project een bijzondere dans-muziek voorstelling op de planken brengen.

Het Cugnon Project

Het Cugnon Project is een samenwerking van tevens zeer getalenteerde conservatoriumstudenten en professionele musici die elkaar inspireren door samen muziek te maken en regelmatig concerten te geven. De genoemde getalenteerde aankomende musici zijn veelal prijswinnaars van concoursen als het Prinses Christina Concours.  Daarnaast spelen professionele musici mee die hun sporen in de muziek al hebben verdiend. Zij zijn allen docent aan één van de Nederlandse conservatoria en daarnaast spelen zij in o.a Combattimento, Het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Eén van hen is concertmeester van het Radio Philharmonisch Orkest.

Dansend door Vivaldi's Vier Jaargetijden

Voor de voorstelling Dansend door Vivaldi’s Vier Jaargetijden zijn choreografieën geschreven voor klassiek- en moderne dans die tijdens de voorstelling begeleid wordt door kamermuziek en vier jonge viooltalenten van conservatoria uit Zwitserland, Duitsland en Nederland die elk een seizoen uit Vivaldi’s Vier Jaargetijden voor hun rekening nemen.   

Door het samenbrengen van beide kunstvormen ontstaat een bijzondere chemie tussen danser en musicus. Deze unieke samenwerking bied voor zowel de dansers als de musici de mogelijkheid om direct met elkaars discipline in aanraking te komen en van elkaar te leren.

Buiten dat, willen we een stapje verder gaan dan het enkel muzikaal begeleiden van de dansers. De musici worden namelijk een wezenlijk onderdeel van de choreografie. Het één is onlosmakelijk verbonden met het ander. De dans zal niet zonder de muziek kunnen en de muziek niet zonder de dans. De choreografie zal reageren op de muziek en andersom, waardoor er een geheel ontstaat. Het zal voor zowel de jonge dansers, musici en publiek een eerste en onvergetelijke ervaring worden.

Praktische informatie

Kom kijken, luisteren maar vooral genieten op 31 mei in:

ZIMIHC Theater Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL Utrecht

1e voorstelling 16:00 uur
2e voorstelling 18:00 uur

Toegangskaarten a EUR 10,- voor deze door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het kfHein,fonds gesteunde productie kunt u bestellen via www.ovkb.nl of www.ovkbproducties.nl.