Bron: NPO - De Droomfabriek

Dansdocumentaire ‘De Droomfabriek’ te zien op NPO Cultura

De dansdocumentaire De Droomfabriek volgt jonge dans- en muziektalenten. De documentaire is in 2007 al uitgezonden, maar wordt herhaald op zaterdag 12 december om 2.0.30 uur op NPO Cultura. De uitzending vindt plaats in het kader van het twintigjarig jubileum van Het Uur van de Wolf. Het programma herhaalt de mooiste documentaires uit de afgelopen twintig jaar.

De Droomfabriek vertelt over Alysh en Paul. Alysh woont op haar twaalfde al op kamers. Ze volgt een vooropleiding dans aan de Havo voor Muziek en Dans. Ze woont te ver weg om thuis te kunnen blijven wonen. Paul is acht jaar oud en oefent elke dag op zijn trombone. Later wil hij bij een groot orkest spelen. Regisseuse Netty van Hoorn filmde tien maanden lang enkele leerlingen van de Havo voor Muziek en Dans. De Droomfabriek toont het resultaat.

Zes hoogtepunten

Naast De Droomfabriek zendt Het Uur van de Wolf nog zes andere hoogtepunten in hun twintigjarig bestaan uit. Zo wordt de documentaire Janine, over stervioliste Janine Jansen, herhaald.  Ook zijn de documentaires Kinky Friedman, Het fluisteren van Eric Vloeimans, Doble R’s wereld draait door, Lotta Blokker: het Wolfsuur en Ernst Reijseger: Mongools goud te zien.

Kijk voor alle zendtijden op de website van de NPO.