Noorderzon Performing Arts Festival

Dans voor kinderen op Noorderzon

Hoewel het hoofdprogramma van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen voornamelijk bedoeld is voor volwassenen, komen er jaarlijks duizenden kinderen naar het festival. Speciaal voor deze jonge gasten presenteert Noorderzon ook in 2015 een uitgebreid programma voor de jonge gasten vanaf vier jaar.

Dansvoorstellingen voor kinderen

In het programma van Noorderzon zijn verschillende voorstellingen opgenomen die voor het hele gezin zijn. Bij De Jury van Hege Haagenrud (Noorwegen) mogen de kinderen in het publiek zelf beslissen hoe de dansers moeten dansen.

Leeghoofd van Tuning People en Kinderenvandevilla (België) vertelt het verhaal van een jongen. Als hij als hij een grote witte bal op zijn hoofd zet, komt hij in een fantasiewereld terecht. Deze voorstelling voor jong en oud is een ode aan de fantasie.

De voorstelling Sneeuw van LOD Muziektheater/Silbersee (België) gaat over een sneeuwmeisje. Dit sprookje wordt verteld zonder woorden, maar met dans en muziek.

Alle voorstellingen zijn speciaal voor kinderen, maar natuurlijk ook leuk voor de ouders. Het festival Noorderzon in 2015 vindt plaats van 20 tot en met 30 augustus.

 

Meer inspiratie