Dans, muziek- en theaterworkshops in Theater Zuidplein

Dans, muziek- en theater workshops in Theater Zuidplein in RotterdamStudenten en docenten van het Albeda College, de MBO Theaterschool en het Zadkine College in Rotterdam slaan op dinsdag 10 december de handen ineen. In Theater Zuidplein organiseren zij op die dag verschillende workshops rond theater, muziek en dans.

De studenten van de eerdergenoemde scholen zijn afkomstig uit allerlei takken van de aangeboden opleidingen. Naast de workshops organiseren zij op 10 december ook de presentaties en de voorstelling en zijn ze verantwoordelijk voor het podiumprogramma, de techniek, de vormgeving en de service. Het is de bedoeling dat de studenten op deze manier praktijkervaring opdoen. Ze worden ondersteund door de aanwezige docenten en professionals van Theater Zuidplein.

Maar 10 december is er niet alleen om de studenten kennis bij te brengen: leerlingen van verschillende vmboklassen kunnen overdag deelnemen aan diverse workshops op het gebied van dans, theater en muziek.Daarnaast kunnen de leerlingen ook presentaties over grime, (theater)vormgeving en podiumtechniek bijwonen.

TheaterpreZentatie

Aansluitend op de workshops en presentaties geven alle studenten van de meewerkende scholen een voorstelling in de grote zaal van Theater Zuidplein: de ‘TheaterpreZentatie’. Tijdens deze show spelen studenten van de MBO Theaterschool scènes uit de voorstellingen Tsjechov en Innocence, terwijl het Albeda College een helpende hand verleend wat betreft muziek en dans.

De voorstelling wordt in de avond nogmaals opgevoerd voor een openbaar publiek. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van Theater Zuidplein. De voorstelling begint om 20:00 uur.