Dans, muziek en acrobatiek tijdens het winkelen

Een sopraan, cellist, harpist, saxofonist, BMX-er, acrobate, breakdancer en moderne danser zijn samen de ingrediënten van een tournee van Festival Classique en danstheatergezelschap ISH.Vanaf 19 september tot en met 18 oktober toeren zij verschillende winkelcentra in Finland, Nederland en België af. 

Tijdens de tour creëren de acht jonge artiesten, afkomstig uit verschillende kunstdisciplines, een spectaculaire en veelzijdige locatievoorstelling voor het winkelende publiek. De tournee is een initiatief van de eigenaar van de winkelcentra, Wereldhave. Met hun winkelcentra wil Wereldhave een nieuwe winkelbeleving creëren.

Wereldhave heeft als sponsor van het jaarlijkse Hofvijverconcert van Festival Classique, het festival gevraagd een voorstelling te maken en zich daarbij ook te richten op talentontwikkeling van jonge artiesten. Samen met danstheatergezelschap ISH maakt Festival Classique de locatievoorstelling waarin klassieke muziek, jazz, acrobatiek en moderne dans een plek krijgen, uitgevoerd door hoog aangeschreven talenten uit deze kunstdisciplines. De artiesten staan onder leiding van choreograaf Marco Gerris (ISH) en muzikaal begeleider Arnout Lems.

Festival Classique

Festival Classique is een Haags klassieke muziekfestival, vooral bekend van hét Hofvijverpodium waarop jaarlijks het door de AVRO op Nederland 2 live uitgezondenHofvijverconcert plaatsvindt. Het festival programmeert voorstellingen waarin klassieke muziek de rode draad is, het grootste deel van haar programmering produceert het festival zelf.

Dansgezelschap ISH

Vanaf de eerste voorstelling in 2000 streeft ISH met succes naar multidisciplinaire dansvoorstellingen die een breed en divers publiek aanspreken. De afgelopen 13 jaar brengen de theater- en schoolvoorstellingen van ISH skills van de straat naar de podia van talloze theaters om daar de verbinding aan te gaan met gevestigde kunstvormen. Deze cross-over is de essentie van ISH. Het samenvoegen en verbinden van verschillende dansstijlen, straatdisciplines en andere bewegingsvormen is vanaf dag één de artistieke handtekening van Marco Gerris (artistiek directeur, o.a. bekend van RTL’s So You Think You Can Dance) en zijn ISH-ers.

Speellijst

ITIS, Helsinki
Vrijdag 19 september, 12.00, 14.00 en 15.30

De 4 Meren, Hoofddorp
Zaterdag 27 september, 12.00, 14.00 en 15.30 uur

Shopping Nivelles, Nivelles
Zaterdag 4 oktober, 14.00, 15.30 en 16.30 uur

Kronenburg, Arnhem
Zaterdag 11 oktober, 12.00, 14.00 en 15.30 uur

Belle-Ile, Liège
Zaterdag 18 oktober, 14.00, 15.30 en 17.00 uur