Dans! Het eerste handboek voor dans in het basisonderwijs

Dans! Het eerste handboek voor dans in het basisonderwijsIn april komt een nieuw boek op de markt: Dans! Dit is het eerste handboek dat de kennisbasis en kerndoelen concretiseert voor dans in het basisonderwijs. Het is geschreven voor pabo studenten, leerkrachten in het basisonderwijs en studenten aan een dansacademie. 

Dans! Praktisch handboek voor het basisonderwijs

DANS! start met theorie over dans, ontwikkelingspsychologie, competenties voor en de ontwikkelingsdomeinen van dans. Centraal didactisch uitgangspunt is ‘Leren door doen’.

Het praktische deel omvat vervolgens leerlijnen dans voor groepen 1 tot en met 8, lesgeven in de stagepraktijk, start- en voorbeeldlessen met theoretische reflecties en samenhang met andere vakken. Er is een uitgebreide website met interactieve oefeningen, opdrachten, lesvoorbeelden en relevante links en een docentendeel met een beknopte handleiding en toetsen.

De praktische didactiek met duidelijke leerlijnen helpt (aankomende) leerkrachten dansmateriaal te gebruiken en te ontwikkelen. Met DANS! ontdekken zij de expressiemogelijkheden van dans en leren deze toepassen.

Studiemiddag Dans! 

Ter gelegenheid van het verschijnen van het nieuwe boek organiseren de auteurs van DANS! een studiemiddag op vrijdag 14 maart 2014 bij Inholland in Dordrecht. Het doel van deze studiemiddag is interactief inzicht geven in de methodiek en de didactiek van dit handboek en bestaat uit actieve workshops die verzorgd worden door de auteurs van dit boek: Etje Heijdanus, Anouk van Nunen, Martin Valenkamp, Ronald Hueskens en Pauline Verhallen.

Schrijf je t/m 12 maart in via info@coutinho.nl
Plaats: Pabo Inholland, Achterom 103, Dordrecht 
Tijd: 13.00 - 16.00 uur