Dance XChange

Dance XChangeOp 18 mei vindt in het Griftpark in Utrecht de interactieve locatievoorstelling Move over! plaats. De voorstelling is gemaakt met dansers met en zonder fysieke of verstandelijke beperking. Het geheel wordt gevormd door een aantal korte dansstukken. Dit zullen zowel groepsstukken zijn als kwartetten, duetten en solo’s. De voorstelling is het resultaat van het project Dance XChange onder leiding van choreografe Anne van Veen en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Anne van Veen

Anne van Veen is freelance danser, choreograaf en dansdocent. Ze heeft een opleiding urban dance afgerond en ook een jaar gestudeerd aan de ArtEZ dansacademie, opleiding Docent Dans. Naast een dansopleiding heeft ze een universitaire opleiding: BSc Algemene Sociale Wetenschappen en de master Kunstbeleid en –management. Van Veen organiseert met haar bedrijf Art XChange eigen projecten, voorstellingen en workshops. Haar doel is om artistieke uitwisseling tussen allerlei soorten mensen uit verschillende disciplines te bevorderen.

Publieksbegeleiders gezocht

Voor de voorstelling op 18 mei wordt nog gezocht naar kunstenaars/publieksbegeleiders. Deze begeleiden het publiek al zingend, musicerend, dichtend of op een andere kunstzinnige manier naar de verschillende danslocaties en verleiden toevallige parkbezoekers om te komen kijken. Voor de rol van begeleider worden studenten of (semi-)professionele kunstenaars gezocht uit verschillende disciplines die affiniteit hebben met dans, locatiekunst, interdisciplinair werken en interactie met het publiek. Improvisatievermogen is een pre en het is handig als je één of meerdere keren aanwezig kunt zijn bij de repetities in april of mei. Klik op de link hieronder voor meer informatie.  Wil je alvast kennismaken met enkele dansers van het project? Er wordt een blog bijgehouden tijdens het repetitieproces.