Bron: Dance to the People- Sophie Verdaasdonk

Dance to the People stimuleert danseducatie in Utrecht

Dansliefhebbers, choreografen, dansers, dansdocenten, danswetenschappers en danstherapeuten: binnenkort kunnen ze allemaal terecht bij het nog te openen Dance to the People. Sophie Verdaasdonk neemt binnen Dance to the People de positie in van zakelijk leider en Karlin Boelens die van algemeen leider. Samen met initiatiefnemer en artistiek leider Jacqueline de Kuijper zijn zij de oprichters van Dance to the People.

Verdaasdonk kijkt er naar uit om als zakelijk leider bij Dance to the People aan de slag te gaan. “Het is voor ons alle drie een groot avontuur, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we met dit fantastische team van Dance to the People een groot succes gaan maken!”

Drop-in danslessen en ‘community events’

Dance to the People wil danseducatie voor volwassenen in Utrecht toegankelijker maken. Dit gaat de stichting doen door drop-in danslessen, cursussen en ‘community events’ te organiseren. Om de activiteiten binnen het centrum toegankelijk te houden, zal er gewerkt worden met flexibele lidmaatschappen en lage tarieven. Daarnaast zullen er lessen voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking georganiseerd worden.

Dance to the People wil het Utrechtse netwerk van dansprofessionals ondersteunen door het bieden van goedkope repetitieruimte, flexwerkplekken en netwerkactiviteiten. Daarnaast wil de organisatie dansdocenten de kans geven om hun eigen danslessen op te zetten binnen Dance to the People.

De oprichters van Dance to the People

Initiatiefnemer van Dance to the People is Jacqueline de Kuijper. Zij behaalde in 2013 haar master in danswetenschappen aan het Mills College in de Verenigde Staten. Verdaasdonk past binnen Dance to the People vanwege haar werkzaamheden als dansdocent. Daarnaast behaalde ze haar master in Publiek Management aan de Universiteit Utrecht. Boelens studeerde in 2013 af met een master Theaterwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.  

Kijk voor meer informatie op de website en Facebookpagina van Dance to the People.