Choreograaf Rinus Sprong laat wens in vervulling gaan

Rinus Sprong laat wens uitkomen in Ali B en 40 wensenTijdens de eerste aflevering van het nieuwe programma Ali B en de 40 Wensen laat Rinus de levenslang gekoesterde wens van een bejaarde man uitkomen: optreden voor een groot publiek! Deze aflevering wordt uitgezonden op 27 maart om 20:30 uur op Nederland 1. Kijken dus!

Ali B en de 40 wensen

Ali B komt in maart met een gloednieuw programma: Ali B en de 40 Wensen. In dit programma van de TROS vervult Ali levenslang gekoesterde wensen van (hoog)bejaarden. Om hun laatste, schijnbaar onbereikbare levenswens uit te laten komen, wordt Ali geholpen door probleemjongeren die volgens hem een tweede kans verdienen. Zij krijgen de kans alle vooroordelen van zich af te schudden door de senioren een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Ali B: “Het maken van dit programma is een lang gekoesterde wens van me. Het valt me op dat de Nederlandse oudere zichzelf vaak wegcijfert en de samenleving lijkt dat wel best te vinden. Terwijl juist mensen die een leven hard gewerkt hebben het verdienen om een verrassende of ontroerende levenswens in vervulling te laten gaan. Voordat het te laat is. Om dat te realiseren koppel ik hen aan kansarme jongeren die het idee hadden nergens voor te deugen en dit programma aangrijpen om het tegendeel te bewijzen. Lukt het ze om hun eigen tegenslagen te overwinnen en de laatste levenswensen in vervulling te laten gaan?”

Succesvolle pilot

De pilot voor Ali B en de 40 Wensen in TV Lab in augustus 2013 was zo'n succes dat er een vervolg op komt. Het programma wist van alle pilots de meeste kijkers te trekken (361.000). Bovendien werd het gewaardeerd met het cijfer 9,1. Het is de eerste productie uit TV Lab die een vervolg krijgt.