Buikdans Flash Mob verrast Rotterdam Centraal

Shimmy Shake Flash MobOp zondag 16 november verrasten zestig fusion buikdanseressen in de Centrale Hal van Rotterdam Centraal publiek en reizigers met 's werelds eerste Fusion Bellydance Flash Mob in Rotterdam. De Flash Mob werd georganiseer door Shimmy Shake om het gelijknamige festival aan te kondigen dat volgend weekend plaatsvindt. 

De Flash Mob

Zondag om 15.00 uur klonk er plotseling muziek door de Centrale Hal van Rotterdam Centraal Station. Met vloeiende arm bewegingen als slangen verschenen er vijf danseressen uit het rondlopende en nietsvermoedende publiek. Beetje bij beetje voegden er steeds meer danseressen zich toe aan deze groep totdat er zestig danseressen gezamenlijk een fusion buikdans choreografie dansten. Met hun Shimmies, slangenarmen, een mix met popping & locking, tribal fusion danselementen en sluierdansen verrasten ze voorbijgangers met een 7,5 minuut durende Flash Mob.

Shimmy Shake Festival

Met deze 's wereld allereerste fusion buikdans flash mob wil de organisatie, Shimmy Shake, dit fascinerende en opkomende dansgenre in de schijnwerpers zetten en het allereerste Shimmy Shake Festival aankondigen dat volgend weekend van 21 tot en met 23 november plaats vindt in het Maaspodium Rotterdam.

Tijdens het Shimmy Shake Festival kan men kennis maken met dit dansgenre tijdens een van de drie avondvullende shows met een internationale en uiterst gevarieerde line up. Danseressen kunnen deelnemen aan één van de vele fusion buikdans workshops voor alle niveaus.

Fusion Bellydance

Fusion Bellydance is een moderne variant van de oriëntaalse dans, waarbij hedendaagse dans- en muziekstijlen, zoals flamenco, hip hop, breakdance, bollywood, gypsy, steampunk of burlesk, wordt gecombineerd met elementen uit de oriëntaalse buikdans. Het genre is volop in ontwikkeling en is multi interpretabel. Elke danseres ontwikkelt haar eigen stijl en bedenkt haar eigen choreografie, waardoor er net zoveel interpretaties bestaan als dat er danseressen zijn.

Meer inspiratie