Bubblegum © De Dansfabriek

Bubblegum wint NK Streetdance

Op zondag 12 juni vertrokken alle dansteams van De Dansfabriek naar Den Haag voor het NK Streetdance van de Haff. Een paar weken vond er een intensieve training plaats. Na verschillende voorrondes begon het NK-avontuur.

Bubblegum

Bubblegum is een dansteam van De Dansfabriek. Niet zomaar een dansteam, maar één van de jongste dansteams met de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar. Hoewel zij nog jong zijn trainen zij iedere week twee uur lang vol overgave voor hun wedstrijden en optredens. Zij zijn nog niet zo lang bezig maar boeken nu al resultaat: onder andere op het NK!

Naar het NK

Tijdens de voorrondes behaalde het dansteam Bubblegum van De Dansfabriek net niet de eerste plek. Desalniettemin begonnen zij aan hun NK-avontuur. Hoewel gespannen zette zij een erg mooi optreden neer tijdens het NK dat aanschouwd werd door een jury. Daarna konden zij, opnieuw met spanning in hun lijf, naar de andere teams kijken in afwachting tot het juryrapport.

De jury

Nadat alle dansteams gedanst hadden begon de jury met het opnoemen van de plekken. De jury begon onderaan en ging zo steeds meer naar boven. Eenmaal bij de top drie aangekomen was er al vreugde: Bubblegum was namelijk nog steeds niet genoemd en dat betekende een podiumplaats! Het harde werken van het dansteam werd beloond, de jury riep Bubblegum als laatste om wat betekent dat zij de titel hebben gewonnen!

 

Tekst naar een persbericht van De Dansfabriek