Brooke Newman ambassadrice Terre des Hommes

Brooke Newman ambassadrice Terre des Hommes

Danseres Brooke Newman van het dansgezelschap Introdans is de nieuwe ambassadrice van Terre des Hommes. Dat werd 26 januari 2017 bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van het goede doel. Hiermee is Newman in korte tijd alweer de tweede dansante ambassadeur van Terre des Hommes.

Ook tv- en radiojournalist Roelof Hemmen en presentatrice Dolores Leeuwin treden aan als nieuwe ambassadeur van Terre des Hommes. Actrice Thekla Reuten en nederpop-trio 3JS introduceerden hun nieuwe collega’s.

Introdans danseres zet zich in tegen kinderuitbuiting

Newman maakt zich als ambassadrice van Terre des Hommes sterk tegen kinderuitbuiting en –misbruik. Het goede doel is kinderrechtenorganisatie en onderzoeker in uitbuitingssituaties. Terre des Hommes zette het wereldberoemde project Sweetie op. Het virtuele tienjarige Filipijnse meisje Sweetie ontmaskerde duizenden daders van webcamseks met kinderen. Terre des Hommes benaderde hiermee het probleem via de kant van de dader met een nepprofiel.

“Ik heb altijd steun van goede mensen om mij heen gehad. Veel kinderen hebben dat geluk niet. En kun je nagaan hoe dat is voor kinderen in de wereld, die dagelijks met armoede, geweld en uitbuiting te maken hebben?”, ligt Newman toe. “Wij mogen onze blik niet afwenden, maar moeten een reikende hand bieden. Want alle kinderen op deze wereld tellen mee. Onze toekomstige generatie is de verantwoordelijkheid van ons allemaal.”

Meer inspiratie